Corneliu Olar jr, mesaj dur adresat CJ Alba și lui Ion Dumitrel: Domnii de la Județ ar face de bine să nu uite de Țara Moților!

Noi, moții, suntem oameni cu răbdare, cu bun simț și frică de Dumnezeu. Suntem oameni mândri și n-am cerut vreodată pomană de la nimeni. Am răbdat și îndurat, și-o facem și azi, crezând că mai marii județului nu-și vor uita promisiunile, iar moții vor primi ce li se cuvine, ceea ce e de drept al lor, lăsat de la bunul Dumnezeu.
Din munții ăștia, statul scoate minereu pentru întreaga țară. Lemnul din pădurile Apusenilor ajunge în casele de peste tot. De tot ce a lăsat Dumnezeu în Țara Moților, de la resursele, la natură, se bucură nu doar moții, ci întreg județul, întreaga țară. Și-atunci n-ar fi normal ca noi, moții, să fim tratați la fel ca toți ceilalți locuitori?
Nu-i oare normal ca mai marii județului, care împart resursele și banii veniți de la Guvern, să țină cont și de nevoile oamenilor din Apuseni?
Din păcate, de prea mult timp glasul munților a căzut pe urechile surde ale celor care, în fotoliile lor comode și cu funcțiile lor bine plătite, au uitat ce au promis cândva.
A trecut deja aproape un an și jumătate de când tata, Corneliu Olar, s-a dus între cei drepți, iar odată cu el pare că a dispărut și vocea la care mai marii politicii de la județ mai ascultau și de care țineau cont.
Ultimele împărțeli de bani, făcute de Consiliul Județean, au arătat cu adevărat cât de mult le mai pasă astăzi de moți. Întreaga Țară a Moților, cu toate orașele și comunele, cu satele și cătunele, cu toți oamenii de aici, au primit de la conducerea Consiliului Județean mai puțin decât au primit comuna Ciugud și orașul Blaj.
N-au Ciugudul și Blajul nicio vină și nimeni nu zice că nu merită, dar ce vină au oamenii din Apuseni, ce vină au moții de-s tratați cu așa nepăsare și bătaie de joc?
Nici nu vreau să-mi aduc aminte de toate celelalte, că această împărțire a banilor e doar o ultimă ofensă și palmă dată în obrazul moților. Sunt multe, multe promisiuni făcute și uitate. Turism? Mai mult dacă se întorc în vizită, spre cășile părintești, moții plecați în cele patru zări, de bine ce le-a fost la ei acasă. Industrie? Sprijin pentru agricultură, pentru crescătorii de animale? Noi, încă, nici n-avem un drum mai acătări, ca să putem coborî de la munte și ajunge direct spre autostrăzi. E musai să trecem, în drum spre Cluj ori Sibiu, prin Alba Iulia, să dăm onorul, că domnii de la Consiliul Județean se cred, bag de samă, noua împărăție.
Dragi politicieni, care sunteți aleși dară vă credeți născuți stăpâni, să știți bine că răbdarea moților, oricât de mare, are totuși o limită. Și nu v-aș dori vreodată, când veniți cu alai să vă pozați și filmați pe la sărbătorile muntelui, să ajungeți să cunoașteți și furia moțului atunci când i-a ajuns cuțitul la os. Or chiar mai rău, să ajungeți să cunoașteți furia moților în ziua când om fi chemați la urne, să alegem.
Cu suflet pentru moți,
Corneliu Olar Jr
5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Girlonta
Girlonta
6 iulie 2023 8:44

Corect, ,Primarul din Sona de o lună de zile tine str neiluminata( la satul care aparține se Sona).
Apa îl costa mult ptr a o trage sătenilor,
Nesimțire, tipic romanesc!*