Corneliu Mureșan, subprefect de Alba: Sănătatea elevilor și asigurarea asistenței medicale în școli – priorități ale PSD

Sănătatea elevilor și asigurarea asistenței medicale în școli sunt priorități ale Partidului Social Democrat. Mai multe amendamente ale PSD, care au fost înaintate Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, la proiectul Legii Educației, au fost adoptate. Acestea au fost elaborate în urma consultărilor cu societatea civilă și după ce au fost ascultate punctele de vedere ale sindicatelor din învățământ, ale reprezentanților profesorilor, elevilor și părinților.

Amendamentele propuse de PSD și adoptate de Comisia de învățământ vizează, între altele, siguranța în școli, sprijinirea copiilor din diaspora, dezvoltarea învățământului dual și a învățământului silvic, respectiv asigurarea asistenței medicale în școli.

Astfel, la propunerea PSD, s-a introdus obligativitatea înființării unui cabinet medical și a unui cabinet stomatologic în unitățile de învățământ. Practic, pe lângă cabinetele medicale, se reintroduc cele stomatologice. Serviciile medicale trebuie să ajungă în special la unitățile din mediul rural.

Necesitatea asigurării asistenței medicale stomatologice în școli este o temă mai vechea de pe agenda mea. Am vorbit despre aceasta, spre exemplu, cu ocazia derulării campaniei județene ”Sănătate pentru zâmbete”. Împreună cu dr. Adrian Bara și alți medici stomatologi am fost prezent în mai multe școli și grădinițe, din comunele Cricău și Roșia Montană, pentru derularea acestei campanii, care a avut inclusiv o componentă de informare și conștientizare asupra sănătății dentare în rândul preșcolarilor și elevilor. Pe lângă informațiile de specialitate puse la dispoziție de către profesioniști din domeniul medicinei dentare, preșcolarii și elevii au primit seturi complete de igienă orală (periuță de dinți, pastă de dință, apă de gură, ață dentară), toate adaptate vârstelor lor.

Campania ”Sănătate pentru zâmbete” a fost inițiată de către mine și dr. Adrian Bara din dorința sinceră de informare asupra importanței sănătății dentare de la vârste fragede. Aceasta va continua și în alte comune din județ.

Amendamentul privind dezvoltarea asistenței medicale în școli, depus de către PSD, vine mai ales în sprijinul elevilor din zone în care asistența medicală generală este mai greu accesibilă, dar va aduce beneficii și sănătății școlarilor din mediul urban.

Corneliu Mureșan – subprefectul județului Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile