Corneliu Mureșan, PSD: În logica CJ Alba, transportul public există, chiar dacă locurile pe scaun lipsesc cu desăvârșire

Obișnuiți să-și spele imaginea cu date statistice, din care reiese că totul e frumos, deși nu-i tocmai așa, distinșii domni de la PNL, din conducerea Consiliului Județean Alba, pare că au aplicat modelul detergentului 3 în 1, atunci când vine vorba de transportul elevilor. Un nou caz mi-a fost semnalat recent, unde, după cum se vede și în imagini, elevii stau înghesuiți, aproape trei pe un loc în drum spre și dinspre școală.
După cazul elevilor din Ungurei, pentru care nu exista nici un fel de mijloc de transport, iată că apar și alte cazuri, care dovedesc un sistem public de transport falimentar, la fel ca și conducerea Consiliului Județean Alba, în ce privește modul în care acest serviciu public este pus la dispoziția cetățenilor.
În conformitate cu prevederile Art. 16 alin. 1 din Legea nr. 92/2007 a serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ – teritoriale, Consiliul Județean Alba e obligat să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze și să controleze prestarea serviciilor publice de transport desfășurate pe raza județului.
De asemenea, potrivit prevederilor din legea menționată mai sus, Consiliul Județean Alba are și obligația de a corela capacitatea mijloacelor de transport cu fluxurile de călători.
Prin urmare, lansez un nou apel către domnul Ion Dumitrel și colegii săi din conducerea Consiliului Județean și le solicit punerea în aplicare a legii, anume realizarea de controale pe toate rutele de transport public județean și, implicit, adaptarea lor pentru a servi toți beneficiarii acestui serviciu public.
Este extrem de important, și știu că mă repet când spun asta, să ne asigurăm că avem un transport public eficient, bine dimensionat și calibrat, astfel încât orice copil să aibă acces la educație.
Sper că, la fel ca și în cazul elevilor din Ungurei, conducerea Consiliului Județean va lua atitudine și va răspunde solicitărilor mele și ale colegilor mei din PSD Alba, astfel încât niciun elev să nu fie lăsat în urmă din cauza imperfecțiunilor și problemelor sistemului de transport public județean.
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile