Corneliu Mureșan, PSD Alba: Un set echilibrat de măsuri fiscale!

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de măsuri fiscale pe care premierul Marcel Ciolacu îl va prezenta în Parlament și pe care coaliția PSD-PNL îl va susține.
Acesta este un pachet echilibrat de măsuri fiscale necesare, care ține cont, cel mai important, de feedback-ul primit recent din partea societății civile și mediului de afaceri. Aceasta este o dovadă clară că PSD ia în considerare opinia cetățenilor, companiilor și reprezentanților acestora.
În plus față de anumite creșteri de taxe, aceste măsuri sunt necesare pentru a evita pierderea fondurilor europene și pentru a preveni adâncirea deficitului bugetar și a gradului de îndatorare lăsat în urmă de unii supermani ai politicii în ultimii ani.
În același timp, pachetul de măsuri fiscale propus de Guvernul Ciolacu asigură o mai mare echitate în mediul economic. Trebuie să înțelegem cu toții că orice facilități acordate într-un anumit domeniu, orice excepție de la regulă, trebuie să aibă un caracter limitat în timp, până când acel sector se dezvoltă și devine sustenabil în condiții normale de piață și reglementări fiscale.
De asemenea, este important de menționat că în acest pachet de măsuri sunt prevăzute reduceri semnificative de posturi și cheltuieli bugetare de funcționare, ceea ce demonstrează că Guvernul Ciolacu își asumă și suportă, alături de cetățeni și mediul economic, acest set de măsuri.
Este clar că orice persoană, fizică sau juridică, ar prefera să plătească taxe cât mai mici sau chiar deloc. Cu toate acestea, este la fel de clar că un stat nu poate funcționa fără taxe și impozite, aplicate în mod echitabil, pentru a asigura toate serviciile publice și investițiile în infrastructură, securitate și alte obiective de interes național.
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Ion
Ion
26 septembrie 2023 13:16

Vezi ca ,comisia juridica a dat aviz negativ…usor cu pianul pe scari..