Corneliu Mureșan, PSD Alba: Județul Alba se află între primele județe din țară după Produsul Intern Brut pe cap de locuitor

Județul Alba se află între primele județe din țară după Produsul Intern Brut pe cap de locuitor. Acest lucru se datorează în mare parte guvernelor PSD care au susținut dezvoltarea județului și au determinat cei mai importanți investitori străini să înceapă producția în Alba.

La pornirea activității, Bosch Rexroth și Daimler AG au primit, de la guvernele conduse de social-democrați, ajutoare de stat în valoare de zeci de milioane de euro. Fără acești bani, reprezentanții companiilor au declarat că nu ar fi investit în România. Între timp, Bosch și Daimler au investit, la rândul lor, peste 500 de milioane de euro și au angajat peste 5.000 de persoane, întorcând astfel în comunitățile locale ajutorul primit de la PSD. Germania rămâne principalul partener comercial al județului Alba.

Un alt factor care a contribuit la creșterea economică a județului Alba este infrastructura rutieră. Cu 98 de kilometri de autostradă, străbătut de A1 și A10, județul Alba se află pe locul 3 în privința numărului total de kilometri de drum de mare viteză. Investițiile în autostrăzi și în infrastructura rutieră, susținute de PSD, au ajutat firmele locale să prospere. În Alba, își desfășoară activitatea cele mai puternice firme în domeniile lor de activitate, precum Transavia, Jidvei, Elit și Albalact. Aceste companii, precum și altele locale, fac din Alba un județ puternic.

Proiectele de infrastructură inițiate și dezvoltate în principal pe vremea guvernelor PSD au contribuit la creșterea accesibilității și atractivității județului pentru investitori străini și firmele românești. Pe lângă acestea, la fel de importante au fost măsurile fiscale adoptate la acea vreme.

Așadar, sprijinul acordat de PSD la momentul potrivit a făcut ca județul Alba să aibă astăzi unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din țară. Acest fapt are efecte pozitive asupra nivelului de trai și calității vieții multor oameni din județul nostru!

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile