Corneliu Mureșan, PSD Alba: Guvernul își onorează angajamentul pentru îmbunătățirea asistenței medicale

Guvernul își onorează angajamentul pentru îmbunătățirea asistenței medicale prin lansarea a 5 Programe Naționale de modernizare a infrastructurii prespitalicești
Executivul dă astfel sens angajamentului politic al PSD privind prioritatea creșterii calității asistenței medicale pentru populație și, în egală măsură, îndeplinește 5 jaloane importante din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Primul program vizează dotarea cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală. De acestea vor beneficia 3.000 de profesioniști din domeniul medical.
Al doilea program se concentrează pe dotarea cu echipamente a centrelor comunitare integrate. Vor fi construite sau renovate 200 de centre comunitare integrate. Acestea vor fi dotate complet cu echipamente medicale.
Programul al treilea se referă la dotarea cu echipamente a cabinetelor de planificare familială. În total, 119 unități vor fi reabilitate sau dotate cu aparatură medicală de laborator și imagistică.
Al patrulea program are ca scop dotarea cu ambulanțe de terapie intensivă pentru nou-născuți. Vor fi disponibile 12 unități mobile de terapie intensivă, iar infrastructura spitalicească dedicată pacienților critici neonatali va fi extinsă cu 124 de paturi suplimentare. De asemenea, alte 90 de paturi existente vor fi echipate cu echipamente medicale adecvate.
Ultimul program se concentrează pe dotarea cu unități mobile de screening pentru cancer. Vor fi disponibile 10 unități, sub forma unor caravane mobile, pentru efectuarea screeningului pentru cancer mamar și cancer de col uterin.
Aceste programe reprezintă un angajament de anvergură, finanțat din PNRR, similar cu cel din domeniul Educației, unde recent s-au semnat investiții în valoare de 1 miliard de euro.
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile