Corneliu Mureșan, PSD Alba: Conducerea PNL a Consiliului Județean Alba lasă în continuare elevii pe drumuri!

Transportul public județean se dovedește, încă o dată, a fi inadecvat, prost dimensionat și gestionat defectuos de către conducerea PNL a Consiliului Județean. Recent, au fost semnalate noi cazuri în care elevii sunt nevoiți să circule înspre și dinspre școală în condiții inadmisibile, atât în ceea ce privește confortul, cât și siguranța rutieră. Pe ruta Avram Iancu – Câmpeni, autobuzul destinat transportului elevilor este mult prea mic, ceea ce determină ca aceștia să stea înghesuiți, în picioare, pe culoarul de acces, după cum se poate observa și în imagini.

Indiferent dacă vorbim despre dezinteresul manifestat de Ion Dumitrel și colegii săi din conducerea Consiliului Județean, care probabil nu au mai folosit mijloace de transport în comun de când au fost numiți în funcții, sau despre o incompetență administrativă veritabilă, rezultatul este același: avem un transport public falimentar, iar cei mai afectați de această situație sunt elevii care folosesc autobuzele și microbuzele pentru a ajunge la școală și a se întoarce acasă.

Având în vedere că vremea se răcește și toamna și-a făcut simțită prezența, rezolvarea acestei probleme nu poate fi amânată. Conducerea Consiliului Județean trebuie să vină cu soluții concrete, astfel încât elevii să poată ajunge la școală în condiții optime și de siguranță. Părinții și elevii din Alba nu au nevoie de o interminabilă ”școală altfel”, în care fiecare drum spre cursuri devine o povară, ci au nevoie de un transport public care să se diferențieze de cel existent în prezent. De asemenea, este necesară o abordare diferită din partea instituțiilor publice în rezolvarea problemelor.

Este important ca CJ Alba să acorde atenție acestei situații și să ia măsuri urgente pentru îmbunătățirea transportului public județean, în special în ceea ce privește transportul elevilor. Este necesară o gestionare eficientă a resurselor și o planificare adecvată a rutelor și a numărului de mijloace de transport disponibile, astfel încât elevii să beneficieze de un transport sigur, confortabil și la timp către și de la școală.

Este responsabilitatea Consiliului Județean să asigure servicii de transport public de calitate, iar prioritățile ar trebui să fie orientate către nevoile cetățenilor, în special ale elevilor. Soluționarea acestei probleme nu poate fi amânată și solicităm conducerii Consiliului Județean să ia măsuri imediate pentru remedierea situației și asigurarea unui transport public adecvat pentru elevi.

Corneliu Mureșan, secretar executiv PSD Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile