Copiii, în centrul activităților Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cu ocazia Zilei naționale a lecturii

Începând de anul trecut, lectura are o zi a ei, de sărbătoare, la nivel național! Data de 15 februarie a devenit Ziua națională a lecturii, iar asta nu poate decât să ne bucure. Încă o ocazie de a promova cartea și importanța cititului, atât pentru minte, cât și pentru suflet.

La Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, activitățile pregătite pentru această ocazie îi vor avea în centru pe cei mai mici dintre viitorii noștri cititori. Asta fără a-i neglija pe cei mari, pe care îi îmbiem cu recomandări, recenzii și expoziții de carte.

La solicitarea primită din partea educatoarelor Grădiniței cu Program Prelungit nr. 8/9 Alba Iulia, parte dintre bibliotecarele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba vor merge miercuri, 15 februarie 2023, „în delegație” la grupele de prichindei, cu proiectul de animație culturală „Jurnal de călătorie”. Preșcolarii vor avea parte de povești, jocuri și activități, toate pornind de la lectura unor cărți specifice vârstei lor.

De la ora 12.00, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” va avea loc primul atelier de traduceri din acest an, coordonat de traducătoarea Sonia Elvireanu. Scriitorul adus de această dată în atenția elevilor va fi Aurel Pantea. Participanților le va fi propusă o poezie semnată de cunoscutul autor contemporan, pe care o vor traduce în limba franceză, urmând ca la o întâlnire viitoare să aibă ocazia să i-o citească, în limba lui Voltaire, chiar scriitorului invitat în mijlocul lor.

Activitățile dedicate Zilei naționale a lecturii, organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, pot fi urmărite pe pagina de Facebook a instituției de cultură, începând cu ora 8.00.

După cărți pentru mici și pentru mari, vă așteptăm la bibliotecă!

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile