Consumul de droguri și traficul de arme, pericole pentru elevi. Acțiune IPJ Alba la Seminarul Teologic din Alba Iulia

“Miercuri, 22 martie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Alba a derulat o acțiune informativ-preventivă la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, cu ocazia serbării Zilei Poliției Române (25 martie). Evenimentul a avut loc începând cu ora 12.00, în incinta complexului unității de învățământ teologic preuniversitar, în prezența părintelui prof. dr. Eugen Pintea, directorul Seminarului Teologic Ortodox, a cadrelor didactice și a elevilor prezenți la orele de curs.

Activitatea a fost desfășurată de către reprezentanți ai Biroului de Siguranță Școlară, Direcției de Prevenire Antidrog, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, dar și de către polițiști ai Serviciului Rutier Alba, Serviciului de Acțiuni Speciale și Serviciului de Ordine Publică. Aceștia au pus în scenă mai multe activități de pe linia specifică de muncă, realizând mai multe demonstrații ale intervențiilor Poliției Române. Dintre cei prezenți la eveniment amintim pe Subinspector de Poliție Larisa Tecșa, Comisar de Poliție Teodora Ardelean (din cadrul Biroului de siguranță școlară al Inspectoratului de Poliție Județean Alba) și Claudiu Dușa (coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba).

Prin intermediul activităților derulate s-a urmărit conștientizarea de către elevi a pericolului reprezentat de consumul de droguri și alcool, traficul de arme, conduita neconformă în trafic, precum și de alte activități cu specific negativ. De asemenea, reprezentanții Poliției Române i-au îndemnat pe tinerii elevi să pună la temelia formării lor setul de valori care descrie profesia de polițist: respectul pentru adevăr, respectul pentru dreptate, respectiv implicarea pozitivă și eficientă în propria comunitate.”. Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile