Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Alba, un parteneriat pentru educație

Educaţia copiilor nu se rezumă doar la spaţiul clasei, al şcolii. Copiii judeţului Alba, care au dovedit întotdeauna aptitudini deosebite în domenii variate, pot şi trebuie să fie antrenaţi în diverse activităţi extraşcolare, menite să le valorifice talentele, imaginaţia şi îndemânarea.

Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi Cornel Stelian Sandu, inspector şcolar general, au semnat astăzi, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, un acord de parteneriat între cele două instituţii pentru implementarea programelor educaţionale, sportive, culturale şi de tineret.

Cele mai importante activităţi ce se vor derula în baza acestui parteneriat sunt activităţi precum „Satul copilăriei mele” sau „Promovăm tradiția. Ea ne definește!”, programele “Educație pentru viață”, “Performanță și Excelență”, “Sport” şi “Jocurile copilăriei”, “Educaţie pentru sănătate în şcoli” şi „Alba Curată”, „Campanie de promovare a învățământului profesional și dual în județul Alba” şi „Târgul Ofertelor Educaționale”, dar şi “Târgul Grădinarului”, “Ziua Rozelor” sau “Târgul Apulum Agraria”.

Acest parteneriat mai prevede şi activități privind realizarea de campanii de informare la nivelul local pentru promovarea educației profesionale, educație parentală, promovarea sănătății în rândul grupurilor vulnerabile, prevenirea abandonului școlar, a violenței și a bullingului, prevenirea consumului de alcool, tutun, droguri, etc., prevenția delincvenței juvenile și promovarea incluziunii sociale a tinerilor NEEST și a grupurilor vulnerabile și identificarea de oportunități de integrare socială, profesională și pe piața forței de muncă. Transmite Consiliul Județean Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile