Consiliul Județean Alba a lansat licitațiile pentru modernizarea a 5 drumuri județene

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba: “Anul 2023 aduce noi proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere din județul Alba. Doar prin intermediul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” se va interveni pe 8 drumuri județene, pentru 5 dintre acestea fiind lansate deja procedurile de licitație pentru execuția lucrărilor.

Drumul Județean 107 K va fi consolidat și modernizat pe o lungime de 13,8 km, pe porțiunea cuprinsă între Ivăniș și Bârlești – Mogoș, loc unde se intersectează cu Transalpina de Apuseni. Valoarea totală a acestui obiectiv de investiții este de 25,40 milioane lei. Prin modernizarea DJ 107 K, a DJ 107 I – Transalpina de Apuseni și a DJ 750 C, ultimele două prin intermediul fondurilor europene, toată această parte a Munților Apuseni va deveni accesibilă pentru turiștii dornici să vadă frumusețea și unicitatea peisajelor de acolo, ușurând totodată deplasarea locuitorilor spre municipiile și orașele din zonă. Termenul limită de depunere a ofertelor în SEAP pentru proiectul de consolidare și modernizare a DJ 107 K este 15 martie.

Citește și: Drumuri și Poduri Locale Alba a încheiat anul 2022 cu un profit de 4.5 milioane lei. Consiliul Județean este unic acționar al societății

Un alt drum care va intra în procesul de modernizare este DJ 107 H, pe porțiunea de legătură între localitatea Coșlariu Nou (DN 14  și DN 1, în lungime de 1,4 km. Prin acest proiect, în valoare de 3,99 milioane de lei, se va crea o rută alternativă între cele două drumuri naționale și se va permite accesul la firmele din zonă. Ofertele depuse pentru această investiție sunt în procesul de evaluare.

Al treilea drum pe care vor fi efectuate lucrări este DJ 107 V Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău, care va fi asfaltat pe o lungime de 11,54 km. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 25,76 milioane lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor de către firmele interesate să efectueze lucrările este 13 martie. DJ 107 V este situat pe cea mai scurtă rută de deplasare pe direcţia Blaj – Ocna Mureş. Astfel, se va facilita deplasarea între localităţile pe care le traversează și se va crea o rută alternativă între Municipiul Blaj şi zona Turda – Unirea, cu autostrăzile A 10 şi A 3.

Și DJ 106 K va fi modernizat prin intermediul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, pe tronsonul Vingard – Ohaba, pe o lungime de 8,09 km. Valoarea totală a acestui obiectiv de investiții este de 29,22 milioane lei, iar ofertele în SEAP pot fi depuse până la data de 10 martie. La finalizarea lucrărilor, se vor îmbunătăți condițiile de deplasare ale locuitorilor din comuna Ohaba spre zona Sebeș, DN 1 și Autostrada A1.

Ultimul drum pentru care a fost lansată deja licitația pentru lucrări în sistemul SEAP este DJ 142 N, cuprins între DJ 107 – Căpâlna de Jos – Sânmiclăuş (DJ 107 V). Acesta asigură legătura dintre DJ 107 V și DJ 107, traversând localităţile Căpâlna de Jos şi Sânmiclăuș, având o lungime de 1,84 km. Valoarea totală a proiectului este de 4,05 milioane lei.”. A transmis Marius Hațegan.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile