Consiliul Elevilor Alba, poziție privind corectarea digitală a examenelor naționale

Corectarea digitală a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale reprezintă noua metodă de corectare pentru lucrările elevilor absolvenți. Această metodă a fost deja pusă în practică în cadrul simulărilor care au avut loc în luna martie. Însă problemele nu au întârziat să apară: la nivelul județului Alba cât și la nivel național s-au semnalat diferite nereguli, în principal legate de platforma utilizată cu scopul trimiterii lucrărilor către corectori. Astfel, Consiliul Județean al Elevilor Alba se opune acestei noi metode de corectare digitală.

Rezultatele simulării examenului de Bacalaureat cât și a Evaluării Naționale i-au intrigat pe elevii din anii terminali, fiind mai scăzute decât s-ar fi așteptat aceștia. După depunerea contestaților, au fost remarcate schimbări substanțiale ale notelor. Când corectorii au fost confruntați în legătură cu punctarea eronată a lucrărilor, aceștia au dat vina pe platforma națională de corectare, care se blochează și trimite note sau punctaje greșite.

Pe lângă problema platformei, au fost întâmpinate probleme și în ceea ce privește scanarea lucrărilor. Nu doar că scanarea foilor de examen ia un timp îndelungat și necestită o muncă suplimentară, ci și este efectuată, de multe ori, într-un mod defectuos. Din această cauză, au existat cazuri de lucrări care să fie anulate din cauza faptului că nu au fost scanate corespunzător.

,,Examenul de bacalaureat este unul dintre cele mai importante examene din viața unui individ. În urma discuțiilor cu diferiți elevi, atât din județul nostru, cât şi din alte județe, am remarcat faptul că a existat o problemă în ceea ce priveste corectarea digitalizată a examenului de bacalaureat. Aș dori să trag un semnal de alarmă, indiferent că discutăm de o simulare sau de examenul propriu-zis, deoarece acest lucru are un impact uriaș în rândul elevilor și al propriului lor viitor. Varianta corectării online nu ne afectează doar pe noi, ci multiplică munca profesorilor, iar rezultatele nu sunt cele pe care cu toții ni le dorim!“, Declară Adnana Maria Șipoș, președinta Consiliului Județean al Elevilor Alba.

În concluzie, elevii reprezentanți ai județului Alba se opun vehement corectării digitalizate ale examenelor naționale, și propun revenirea la corectarea clasică a Bacalaureatului și a Evaluării Naționale.

Biroul de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile