Conferință internațională, vineri, 19 mai 2023, ora 10:00, la Sinagoga “Marè Yehezkel” din Alba Iulia

Vineri, 19 mai 2023, ora 10:00, la Sinagoga “Marè Yehezkel” din Alba  Iulia, va avea loc deschiderea conferinței internaționale Conservation and restoration of stone monuments. Technical data regarding the preservation of lithic goods. Evenimentul face parte din proiectul Conservation and restoration of the monumental funerary stones of the jewish cemetery in Alba Iulia derulat de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
Manifestarea este organizată cu rol educativ, fiind destinată participanților implicați în proiectului, având și un rol de diseminare a informațiilor de specialitate din diverse domenii (istorie, arheologie, conservare și restaurare, epigrafie, arhitectură), în strânsă legătură cu prezervarea patrimoniului cultural mobil și imobil.
Conferința reunește specialiști din cadrul unor instituții muzeale și universitare din țară și din străinătate (Alba Iulia, Cluj-Napoca, Făgăraș, București, Sibiu și Ierusalim). Aceștia reprezintă domenii adiacente istoriei, dar în centrul comunicărilor vor sta teme legate de patrimoniul cultural, fie că este vorba de cel mobil ori imobil. De fapt, subiectul principal al evenimentului este axat pe cercetarea, prezervarea și promovarea monumentelor litice, cu precădere a monumentelor sepulcrale/ funerare.
Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean Alba, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Comunitatea Evreilor din Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile