Concert de colinde susținut de Corala “Sfânta Treime” a Catedralei Încoronării, în prezența Înalpreasfințitului Irineu

Duminică, 18 decembrie 2022, Catedrala Reîntregirii din vechea Cetate a Bălgradului a găzduit un nou eveniment cultural-artistic aparte, în perioada Postului Nașterii Domnului. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul credincioșilor albaiulieni. De la ora 18.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a participat la slujba Vecerniei mari, oficiată de un sobor de clerici. Apoi, începând cu ora 18.45, Ierarhul nostru a asistat la tradiționalul concert de colinde susținut de corala „Sfânta Treime” a Catedralei Reîntregirii, dirijată de părintele diacon Cosmin Baciu.

La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop Irineu a reliefat importanța colindelor tradiționale, subliniind faptul că acestea reprezintă un ingredient prețios a ceea ce noi numim „lege strămoșească” sau „lege românească”. În continuare, Corala „Sfânta Treime” a Catedralei arhiepiscopale, dirijată de părintele diacon Cosmin Baciu, a susținut un recital de colinde cu totul deosebit, oferind celor prezenți clipe de emoție și bucurie duhovnicească. Devenit deja o tradiție, concertul de colinde al Coralei „Sfânta Treime” are loc anual în Duminica dinaintea slăvitului Praznic al Nașterii Domnului.

La finalul concertului, Întâistătătorul Eparhiei noastre a adresat alese cuvinte de mulțumire părintelui diacon Cosmin Baciu, precum și membrilor Coralei „Sfânta Treime”, felicitându-i pentru rafinamentul artistic de care au dat dovadă. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a amintit faptul că, dintotdeauna, colindele noastre străvechi au alcătuit o „evanghelie populară” plină de învățăminte dogmatice și morale. Nu în ultimul rând, Ierarhul nostru a adresat mulțumiri tuturor celor care au participat la tradiționalul concert de colinde al Coralei „Sfânta Treime”, susținut cu șapte zile înainte de slăvitul Praznic al Crăciunului. A transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile