Comuna Ciugud găzduiește săptămâna aceasta CoBuild, cel mai important târg de utilaje de construcții din România

Comuna Ciugud din județul Alba va găzdui, în perioada 11 – 13 mai 2023, CoBuild, cel mai important eveniment expozițional dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din România. Evenimentul, aflat la prima ediție, se dorește să devină cel mai mare târg de utilaje și tehnologii de construcții din Europa Centrală și de Est.

CoBuild este organizat pe durata a trei zile: joi, vineri și sâmbătă, într-un format tip festival, în care participanții (expozanți, parteneri și vizitatori) vor putea discuta, vor putea testa utilajele în zona dedicată demonstrațiilor, vor putea savura preparatele delicioase gătite pe loc sau vor putea veni împreună cu copiii pentru care vor fi pregătite surprize și o zonă de joacă special amenajată.

CoBuid cuprinde și o conferință despre sectorul construcțiilor din România și cele mai noi tehnologii în domeniu, dar și o întâlnire a pasionaților de mașini electrice din întreaga țară. Zeci de proprietari de mașini electrice din diferite zone ale țării și-au dat întâlnire la Ciugud pentru a promova electromobilitatea.

Organizatorii Cobuild lansează și o provocare vizitatorilor să participe la un moment simbolic în cadrul căruia vor trage împreună un excavator de mari dimensiuni prins cu chingi.

CoBuild este cel mai important eveniment dedicat sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții din Romania. Scopul evenimentului este de a aduce împreună jucătorii pieței de construcții într-un cadru relaxat și informal. Misiunea echipei CoBuild este aceea de a crea o experiență unică de relaționare, informare și colaborare pentru toți pasionații de utilaje și tehnologie. Conceptul CoBuild este gândit ca un eveniment destinație companiile care doresc să se informeze cu privire la noutățile din piața utilajelor și tehnologiilor de construcții, dar și publicului larg oferind experiențe pentru orice tip de vizitator. Zona de demonstrații poate fi interesanta atât pentru operatorii care vor sa testeze utilaje și camioane, dar și pentru persoanele pasionate, care nu neapărat lucrează în domeniu.

Comuna Ciugud a fost aleasă ca gazdă pentru CoBuild în urma unei analize în care au intrat mai multe localități din România. În final, Ciugud a fost aleasă pentru că reprezintă un etalon în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă. Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbția record de fonduri europene: peste 40 de milioane de euro, ceea ce reprezintă, la o populație de circa 3500 de locuitori, 12.000 de euro pe cap de locuitor.

Ciugud este promotorul conceptului „smart village” și din 2020 este studiul de caz folosit de Guvernul României pentru dezvoltarea acestui concept în întreaga țară. La Ciugud funcționează și prima școală „smart” din mediul rural din România, deschisă în anul 2019.

Ciugud reprezintă și o destinație de business având o zonă de dezvoltare economică în care funcționează 45 de companii, care oferă aproape 1000 de locuri de muncă. Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – Drâmbar este una dintre cele mai bine conturate zone industriale de tip „greenfield” din centrul României, cu o atractivitate în continuă creștere pentru companiile autohtone și străine.

Pentru toate aceste motive, dar mai ales pentru faptul că este o comunitate deschisă și prietenoasă cu mediul de afaceri, Comuna Ciugud a fost aleasă ca localitate – gazdă pentru CoBuild.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile