Complicitatea specialilor întru pensie

Dorința politicianului român de a reforma sistemul de pensii șmechere e o glumă. În adâncul lui, niciunul dintre analfabeții funcționali, dintre șmecherii, sinecuriștii și bugetofagii sadea ajunși prin Parlament nu-și dorește, cu adevărat, o reformă reală.

Totul e la nivel declarativ, în baza unui calcul electoral bazat pe faptul că românul de rând, al cărui vot valorează la fel de mult, a ajuns la limita răbdării cu mârșăvia asta a pensiilor speciale.

Și, pe bună dreptate! Cum naiba să nu îți vină să ieși în stradă, să pui mâna pe bâtă și să dai în ei ca surdu-n clopot? Cum să nu ajungi pe culmile exasperării când vezi că unii își calculează pensiile cum vor ei, pe baza a 6 luni alese, în care își completează veniturile cu sporuri și bonusuri și tot ce se poate? Cum să nu îți vină să răbufnești când vezi că unii sunt atât de speciali încât se pensionează la 45 de ani, în timp ce muritorul de rând nici că-și mai pune problema cât o fi pensia de mare, că nu-s șanse prea mari să o prindă?

N-ai cum, în țara asta, să plătești taxe și să nu simți că statul te ia de prost.

Și nu, nu se va schimba nimic. Totul e praf în ochi.

Atunci când specialii din Justiție, altfel o justiție în cea mai mare parte populată cu proști, hoți, corupți, sinecuriști și profitori prin excelență – la fel ca partidele și întreg statul – ei bine atunci când cei mai speciali dintre speciali au anunțat că fac grevă, nici măcar un singur politician n-a ieșit, public, să-i tufă în gură! N-am văzut pe unul să-și asume, public, și să le spună să meargă în mamele lor, cu toate pretențiile lor de prinți ai bugetelor.

A văzut cineva pe vreun politician să iasă și să condamne public gestul mizer al super specialilor, care vor să rămână super speciali? Nada! Zât! Nimeni nimic.

Le e frică, îmi zicea cineva. Le e frică de justiție.

Ei, să vezi că nu e vorba de frică atât cât e vorba de complicitate. Dacă partidele n-ar fi ticsite cu bandiți și corupți, n-ar exista niciun motiv să nu adopte o poziție de condamnare a mârlăniei specialilor din justiție.

Și-apoi, e un joc. Că, dacă ar condamna public protestele din justiție, partidele și parlamentarii n-ar mai beneficia de suportul justiției, care o să spună că nu-i posibilă reforma, că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor nu e constituțională.

E conjurația proștilor și hoților, care dansează împreună dansul reformei de formă. Ce să vezi, toți vor, ba chiar dau și legi, însă nu se va fi putut, că vor zice specialii justiției că nu se poate. Că nu e constituțional.

Băi, uite care e treaba. Eu mă piș pe Constituție, dacă ea e piedica în calea normalității. Dacă nu se poate să avem un sistem de pensii normal din cauza Constituției, păi să schimbăm dracului Constituția aia, că nu-i ca și când e vreun document venit dintr-un a-priori, nu e ca și când dumnezeul politicienilor a coborât de pe muntele sfânt și a dat românilor o Constituție care garantează dreptul șmecherilor de a fi speciali.

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile