Colegiul Militar Alba Iulia: Antrenamente în teren variabil pentru echipa de orientare sportivă, în zona Pianu de Sus și a Dealului Mamut

Zona localității Pianu de Sus și a Dealului Mamut a fost în ultimele zile, „terenul” de antrenament pentru elevii militari care fac parte din echipa de orientare sportivă a colegiului. Coordonați de locotenent Cristina Preduș și sergent major Cătălin Buta, elevii s-au antrenat într-o zonă de şes, deluroasă și împădurită în vederea pregătirii pentru următoarele competiții sportive de profil.

Elevii au învățat să recunoască semnele convenționale de pe hărțile de orientare în teren și să se orienteze în teren necunoscut cu ajutorul hărţii şi a busolei și apoi să își testeze abilitățile și cunoștințele, prin parcurgerea unor trasee de orientare, în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, elevii și-au testat și condiția fizică, atât de importantă în acest sport.
Orientarea, denumită și „sportul pădurilor”, ajută sportivul să evadeze din mediul citadin, în mijlocul naturii pentru recreere și destindere. Acest sport testează limitele fizice și intelectuale ale celui care îl practică, provocându-l să se bazeze doar pe propria forţă şi îndemânare. Transmite Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile