Claudia Georgiana Zbutea, premiul I la Festivalul „Gold Art Fest” din Egipt

Claudia Georgiana Zbutea, premiul I la Festivalul „Gold Art Fest” din Egipt

Cursanții Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au obținut noi premii importante la concursuri online de arte și de interpretare vocală, printre distincții regăsindu-se și un premiu I la Festivalul „Gold Art Fest” din Egipt.

Din cauza pandemiei, Festivalul „Gold Art Fest” din Egipt s-a desfășurat online, însă a reușit să atragă numeroși concurenți din 8 țări, printre care și România. Juriul festivalului a reunit profesori, artiști, actori și alte figuri importante ale artei și scenei muzicale. În urma concursului, premiul I i-a revenit tinerei Claudia Georgiana Zbutea, cursantă la clasa de Canto-Muzică Ușoară a Școlii de Arte și Meșteșuguri.

Tot în această perioadă, tânăra a obținut și trofeul la secțiunea muzică pop românească, categoria de vârstă 16-17 ani, la Festivalului Național de Interpretare și Creație „Dragobete pupă fete” – Ediția a III-a, de la Ploiești. În aceeași competiție Maria Raluca Imbre a obținut și ea un trofeu la secțiunea muzică pop internațională, categoria de vârstă 13-14 ani. Ambele tinere studiază la clasa „Canto – Muzică Ușoară” din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, fiind pregătite de profesorul Marinela Popa.

Un alt premiu important a fost adus în județul Alba de Tatiana Gabriela Popa, cursantă în anul II de studiu la Clasa de Pictură a Școlii de Arte și Meșteșuguri, care a obținut o mențiune la a cincea ediție a Concursului Național de Arte Plastice „Nicolae Milord”, proiect derulat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț. Pregătită de profesorul Ioana Raica, tânăra artistă a participat cu lucrarea „Primăvara” la Secțiunea de grafică.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar de peste 10 ani funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile