Clanul privilegiaților (II). Cum să aduni peste 12.000 de lei pe lună, din Primărie, lucrând cu ora în șapte proiecte

Mare noroc că s-au inventat cardurile și transferurile bancare, că altfel o sumedenie dintre angajații Primăriei Alba Iulia ar fi fost obligați să meargă la sală și să facă mușchi, numai să-și poată căra în fiecare lună leafa.

Pe lângă funcționarii din Primărie, care-s băgați și pe proiecte, de unde încasează bani sub formă de spor la salariul de bază, există și o mică armată de omuleți care fac parte din categoria personalului contractual. Adică oameni care produc eminamente din aceste proiecte. Iar în aceste proiecte se ajunge, firește, exclusiv prin concursuri mai transparente ca o dedicație muzicală și mai corecte ca un joc de alba-neagra.

Liviu Stanciu este un astfel de personaj, angajat cu ora în nu mai puțin de 7 proiecte cu finanțare europeană, pe care Primăria lui Pleșa le derulează sau în care este partener.

Omul încasează, după cum urmează:

– 4.000 lei pentru 3 ore de muncă în cadrul proiectului “POSITIVE CITY ExChange”

– 1.720 lei pentru 1 ore de muncă în cadrul proiectului “Municipiul Alba Iulia – Administrație Inteligentă”

– 2.032 lei pentru 2 ore de muncă în cadrul proiectului “FIND YOUR GREATNESS”

– 1.111 lei pentru 1 ore de muncă în cadrul proiectului “URBAN LOGISTICS AS AN ON DEMAND SERVICE”

– 3.576 lei pentru 4 ore de muncă în cadrul proiectului “EDINET – INTROSPECȚIE ÎN ORAȘELE DE MÂINE”

E suficient să te uiți doar la numele proiectelor ca să știi că e clar, în urma lor vor rămâne chestii durabile precum piramidele.

Pe lângă aceste cinci proiecte în care este plătit, în total 12.439 lei lunar, omul mai prestează și în alte trei posturi din două proiecte, sub formă de voluntar neremunerat. Deh, suflet mare, face voluntariat. Însă prestează și acolo, cel puțin teoretic. Că e o oră pe zi, că jumătate, nu-i clar, însă prestează:

– expert comunicare și expert administrativ în cadrul proiectului “Crearea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – cartier Cetate”

– expert comunicare în cadrul proiectului “Crearea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba Iulia – Zona Centrală, cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Ampoi 2 și Partoș”

Practic, acest superman al încasatului din bani publici prestează, oficial, 11 ore pe zi – remunerat – plus încă alte nu se știe câte ore, în calitate de voluntar. Cum s-ar zice, Liviu Stanciu lucrează 24 de ore pe zi, uneori și noaptea, totul pentru orașul ăsta pe care, suntem siguri, îl iubește. Că toți ăștia din Primărie iubesc orașul, doar de-asta acolo, din iubire și nu pentru bani.

Presupunând că omul merge la serviciu dimineața la 8:00, și nu-și ia pauză de masă, pe la 19:00 seara își termină abia orele plătite, după care mai rămâne în Primărie să facă și pe voluntarul. Sau, mă rog, așa ar trebui să facă, legal.

Stați însă așa, că nu e tot. Căci, pe lângă enorm de multele ore prestate pe bani sau ca voluntar pentru orașul ăsta, Liviu Stanciu – nefiind funcționar public – mai poate presta și prin alte părți. În declarația de avere din 2019, omul figurează cu venituri de la un SRL, Elisa Medical Consult, unde prestează în calitate de expert marketing. Și mai încasa și în calitate de „expert recrutare centru” de la „Grupul de Consult pt. Dezvoltare”. În declarația din 2020 mai apare doar ca încasând de la Elisa Medical Consult SRL. Pentru anul 2021 nu există declarații de avere sau interese nici pe site-ul Primăriei și nici pe cel al Ministrului Justiției.

Ei bine, pe lângă toate aceste multe, nesfârșit de multe ore pe care numitul Stanciu Liviu le prestează pentru Primărie, oameni și orașul pe care-l iubește, surse din Primărie ne-au confirmat că Stanciu se ocupa, în bună măsură, și de comunicarea lui Paul Voicu. Adică el era unul dintre cei care scriau acele cuibare rotind pe ape semnate de viceprimarul cu atribuții de primar. Și asta chiar dacă pe vremea lui Voicu nu avea atâtea proiecte și câștiga de vreo trei ori mai puțin decât acum. Bașca, aceleași surse ne-au confirmat și că omul a fost luat în brațe de Pleșa, de îndată ce a ajuns primar, pupat pe frunte și pus să-i înseileze lui lamentările publice. Plus, există probabil și o afinitate aici, căci Pleșa e cunoscut ca un pupător de mâini de lideri religioși, iar Stanciu lucrase cu preasfințitul Irineu, înainte să ajungă în Primărie. Iar acum, după Irineu și Voicu, e și în spatele cuibarelor rotind pe ape ale primarului Pleașcă, din ce zic sursele noastre.

Iar domnul Stanciu e doar unul dintre cei mulți care formează „Clanul Privilegiaților”. În episoadele următoare o să puteți afla despre ați super-angajați, super șmecheri, unii care prestează în cadrul proiectelor derulate de Primărie, dar prin intermediul firmelor prestează și pentru firma privată a primarului Pleșa. Sau despre alți super angajați de lux, cu salariu de peste 45.000 de lei lunar. Da, ați citit bine, peste 45.000!!!

Să fie bine, ca să nu fie rău, că binele înfrânge!

P.S. Toate aceste date cu multe, prea multe ore lucrate zilnic, vor ajunge și la ITM Alba. Că e foarte posibil ca omul să fie obligat de șefii din Primărie să lucreze mai multe ore pe lună decât îi permite legea. Spre binele lui, desigur, că ne gândim cu toții la sănătatea lui, să nu se îmbolnăvească de la atâta muncă, că ar fi și păcat să ajungă să dea din banii ăia greu munciți pe medicamente.

5 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
18 august 2021 11:50

Pai clanul asta pe cine are in spate, ca precis Plesa nu-i. Or fi tot aia care au preluat puterea in 90, numai ca acum s-au extins ca si cancerul, peste tot unde se poate fura ceva, ca n-are cine sa-i deranjeze.