Circ și voie bună la USR Alba Iulia

Tare frumos a fost meciul de ieri, dintre Steaua și Rapid. Spectacol, galerie, scandări, goluri, o frumusețe. Dar mai ceva ca în galeria lui Rapid a fost la ședința USR Alba Iulia. Sigur, n-au fost tobe și nu s-a muit pe versuri, însă, în rest, au avut de toate. Asta și pentru că, mi-nu-ne!, la ședință s-a dus și preafericitul inginer profesor universitar asociat doctor Gabriel Pleșa, primarul! Că, mna, omul e încă membru USR.

Și trebuiau lămurite niște chestii, în regim de circ și scandal.

Situația lui Pleșa în USR nu era oricum cea mai bună, căci micul traseist cu apucături de Dumnezeu n-a găsit în partidul ăla, așa cum ar fi vrut și cum îi place, o ceată de yesmen care să se încoloneze după el și să-i pupe tălpile la orice pas.

Așa că o primă ceartă a pornit de la ultimele declarații ale lui Pleșa, care zicea într-una din publicațiile locale în care Primăria pompează bani la greu, că n-ar zice nu la o întoarcere în PNL, chestie care a umplut cumva paharul cu frustrări ale celor din USR. Adică, știau și ei că primarul joacă un sublim blat cu foștii colegi din PNL, chestie vizibilă și de pe lună, dacă te uiți la ședințele de Consiliu Local ori la ce face primul turist al Primăriei. Însă, mna, oamenii s-au cam enervat, și pe bună dreptate, că trebuie să afle – oficial – de astfel de planuri ale edilului de prin presă.

Numai că, surpriză!, Pleașcă le explica că nu-i adevărat, că el n-a zi așa ceva, că e scos din context, că nu se pune problema să plece. Degeaba îi arătau oamenii de acolo filmarea cu el când zice ce zice, el o ținea pe a lui, că n-a zis. Clasic Pleșa!

Acum, între noi fie vorba, discuțiile astea cu o întoarcere triumfală a lui Pleșacă în PNL sunt mai vechi. Omu știe că în USR e game over pentru el, că doar își știe și el CV-ul și știe ce schelete are scunse în dulap, unele dintre ele fiind 100% incompatibile cu poziția de membru USR. O să vă povestim noi în curând. Așa că, normal, omul visează să se întoarcă în PNL, că acolo plagiatorii n-au probleme, însă nu-i ca și când, gata, dacă mâine decide se și poate duce. Că ar mai trebui și ca PNL-ul să-l vrea, însă, din ce știm noi, nu-l prea vrea nimeni acolo. Mă rog, există o mică ceată de penelei care l-ar vrea, dar asta ține mai mult de jocurile interne pentru puterea în partid. Florin Roman, de exemplu, marele impostor plagiator, l-ar vrea întors în PNL, zic sursele nostre. Deh, filosofii se ajută între ei. Iar Roman l-ar vrea așa, ca nu cumva să se întoarcă Hava, că de se întoarce shogunul de la Bruxelles, atunci e chiar game-over pentru impostori. Și l-ar mai vrea întors șahistul de la Electrica, cum naiba îl cheamă, că-i un politician așa de important de îi uităm mereu numele. Ceteraș, așa, Ceteraș șahistul, cu care Pleșa a coabitat pe vremea când PNL l-a înșurubat, meritocrație, director la Electrica. Și cam atât. În rest nimeni nu-l prea vrea întors, dinte cei care și au un cuvânt de spus acolo.

Așa că, după ce a ieșit el public să se dea doritor de întoarcere, semnalele din PNL au venit rapid, sub forma de LOL.  Cică s-a râs în PNL la interviul lui Pleșa, în care se dădea doritor de întoarcere, cum nu s-a mai râs din dimineața de după noaptea în care Geoană a fost președinte.

Ei, și după ce le-a explicat oamenilor din USR Alba Iulia că negru nu e negru, ci alb, că nu-i adevărat că a zis ce a zis, Pleșa a trecut la atac. A luat la trei păzește consilierii locali, care nu-i votează, dom’le, proiectele mereu. Păi chiar și așa, cum adică nu-i votează lui proiectele, da ce plm cred ei, că-s acolo să gândească înainte să voteze? Băi, proștilor de la USR care sunteți voi proști, voi așa credeți că se face politica? A certat-o omul pe Ionela, sărmana, chit că ea a încercat să-i răspundă și să-și argumenteze fiecare vot. Degeaba! Bine că nu s-a dus la ședință Dumitru, că sigur îl rupea pe genunchi, că ăla nu doar că nu i-a votat bălăriile lui Pleșa, însă a și pus întrebări în ședințe, i-a criticat proiectele. Adică, Dumitru a fost singurul care a întrebat, absolut logic, la ce kkt ne trebuie nouă teren încălzit pe stadionul Unirea de atâția bani?! La care, în ședința aceea, că ținem minte cum ne-am tăvălit pe jos de râs, Pleșa i-a explicat că, dacă n-ai terenul cu încălzire, nu poate fi omologat pentru meciuri internaționale. I shit you not!

Iar după cearta consilierilor, domnul inginer profesor universitar asociat doctor Gabriel Pleșa i-a luat la pluă și pe membri simpli, care și-au permis, atenție, să dea like la nemernicul de Cristorian. Băi, poți să faci ce vrei, dar până aici! Există o limită, iar limita aia e datul de like la textele lui Cristorian. Care Cristorian e un măgar, un nemernic, un așa și pe dincolo, că n-are Pleșa în tot bagajul lui lexical atâtea invective câte i-ar fi pus în cap nemernicului de Cristorian. Un gunoi și Cristorian ăla, că nu vrea să ia bani de la Primărie și scrie despre toate căcaturile administrației, în loc să tacă și să laude, cum se face în presa liberă. Nasol cu democrația asta, în care nu-l poți executa pe un ziarist. Era mai bine pe vremea când tăticul domnului primar inginer profesor universitar asociat doctor Gabriel Pleșa era șef la Arhivele Statului, deci 100% nesecurist, și cine comenta era trimis la Canal. Păi, pe vremea aia, ți-l făcea Pleșa pe nemernicul de Cristorian de săpa direct canalul Mureș – Marea Neagră. Ca să aibă unde să se dea el cu pluta, desigur.

Și, la final de ședință, după tot circul, i-a asigurat pe oamenii din USR că rămâne alături de ei! Mwahahaha! Gen, nu plec nicăieri, că oricum n-am unde mă duce. Că, la drept vorbind, nici nu prea are unde, că e destul de probabil să-l refuze până și AUR, chiar dacă relația Pleșa – Simion e una bună, iar cei doi au discutat în trecut, așa, mai în glumă, mai ipotetic, de o poleială a lui Pleșa cu aur.

Așa că, pentru moment, Pleșa rămâne în USR. Ba chiar speră, cu ajutorul lui Todosiu și a conducerii centrale, să preia organizația municipală. Că așa se face în politică, se preia, se negociază, dă-i în plm pe ăia 80% dintre membri, care nu-l mai înghit și nu-l mai vor nici măcar în partid. Ce, e după ei? Băi, neștiutorilor de la USR Alba Iulia, care nu știți voi nimic despre politică, voi credeți că e cum vreți voi? Grijă mare cu domnul inginer profesor universitar asociat doctor Gabriel Pleșa. Și grijă și mai mare să nu dați like la textul ăsta, sau la orice text scris de nemernicul ăla de Cristorian! Sau mna, dați like, dacă vreți să ajungeți să săpați canalul Mureș – Marea Neagră!

4.3 19 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: Circ și voie bună la USR Alba Iulia […]

trackback

[…] Așa că Pleșa pare „decis” să rămână la USR. Că, sanchi, el n-a vrut niciodată să plece. Ba chiar s-a dus la o ședință, în urmă cu ceva vreme, și i-a făcut pe toți cu ou și oțet, că el e omul, lumina și viața partidului, în beciul beciului, amin. Citiți aici povestea. […]