Circ și voie bună în primăria lui Pleșa. Robi ar fi fost numit director fără respectarea legii, pe un post care oficial nu există

Chiar dacă nu mai e caniculă, în Primăria Alba Iulia urmează un weekend fierbinte de tot, cu nervi întinși și neuroni scăpați de sub control. Asta pentru că trebuie cumva dres busuiocul numirii lui Robert Roman în postul de director al serviciului public Muzeul Palatului Principilor.

Toată povestea numirii, cu întreaga istorie și toate combinațiile și șmenurile din spate, o puteți citi aici.

Ei bine, pare-se, după ce Pleșa l-a numit în post, oamenii care se ocupă de hârtii pe acolo, că mai sunt și din-ăștia care nu-s conopide și știuleți de porumb, au ajuns la concluzia că numirea lui Robi în postul de director a fost puțin cam pe lângă lege. Adică, toată șmecheria s-a făcut fără respectarea normelor stabilite de Legea 269/2009, care aprobă OUG 189/2008, privind managementul instituțiilor de spectacole sau concerte, muzeelor ș colecțiilor publice, bibliotecilor ș al așezămintelor culturale de drept public.

Asta ca să nu mai zicem că Serviciul cu pricina a fost înființat ca urmare a unui proiect european, adică asumat în cadrul proiectului, iar în proiect se spune clar că serviciul ăsta va fi condus în baza unui concurs de proiecte.

Mai apoi, cum poate cineva să fie Director al unui muzeu care încă nu există? Pentru că, la ora asta, Muzeul Palatul Principilor este doar un proiect, nici măcar. Adică, el există la nivelul de plan și dorință a Primăriei, însă pentru a deveni muzeu el trebuie să treacă printr-un proces de acreditare. Și trebuie, pe lângă spații și personal, dotat cu obiecte de inventar, care nu există la ora asta.

Bașca, măgăreața e și mai mare, că – deși Pleșa & Co au susținut asta – nicăieri în proiect nu scrie că acel serviciu trebuie înființat imediat, la recepția lucrărilor. El putea fi, foarte simplu, înființat odată ce tot procesul de acreditare a complexului de clădiri drept muzeu s-ar fi încheiat. Însă, așa cum am arătat în mai multe texte, planul era ca acest Muzeu al Principilor să fie folosit drept pretext, pentru a înființa o super direcție de cultură, care să aibă un mega buget, și unde să fie Robi înșurubat director. Că doar vine anul electoral, știți cum zicem?

Ei bine, acum, dacă n-a fost să fie direcție cu buget mare, măcar să fie Robi director. Însă, iată, nici combinația asta nu-i prea în regulă, chiar dacă băieții din primărie vor să o dea cotită, în acte, că interimar, că așa și pe dincolo. Însă, din ce zic sursele noastre, treaba e destul de complicată, iar nenea primarul nu mai găsește rândul prin care să scoată cămașa. Că așa e când te joci cu toate rândurile. Iar Robi, sărmănuțul bugetofag cu mii de euro lunar salariu, dragul de el, e și el nervos cu spume, că doar nu-i normal să faci bășiți de buci pe limbă și să n-ajungi director nici în ultimul an de mandat al impostorului….

 

Acum doar de-ar fi să-l trezească cineva din somnul de frumusețe pe Prefectul Albu, să-și facă cinci minute treaba de prefect, și nu să joace acest minunat rol de funcționarul Albu pentru zilele negre ale lui Pleșa.

5 7 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile