Joi, 15 iulie, va fi dezbătută cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În luna aprilie a acestui an, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit 2/3 din pedeapsa aplicată. În motivație, Liviu Dragnea spune acă este „disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Liviu Dragnea s-a plâns că i s-au câteva două drepturi fundamentale: dreptul la muncă și dreptul la îngrijiri medicale.

Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Liviu Dragnea, acesta a făcut contestaţie, respinsă și aceasta la Tribunalul Bucureşti pe 27 mai. În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că „instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Fostul lider PSD a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

La Tribunalul Giurgiu dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr, însă aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistrat.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă lui Dragnea după ce acesta a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în acest moment jurnalist la postul TV Realitatea Plus.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile