Cerbii lopătari, în pădurile din Alba și-n farfurie

Mai țineți minte cum insista domnul primar, Gabriel Pleșa, să dea administrația publică 100.000 de lei unor băieți, ca să aducă ei niște cerbi lopătari, sanchi să populeze cu ei pădurile de pe lângă Alba Iulia? Cât s-a mai străduit el, sărmanul, și a băgat de două ori proiectul respectiv pe ordinea de zi a două ședințe de CL consecutive. Degeaba, însă, că n-au vrut consilierii ăia răi să-i voteze super mega proiectul. Ce mârlănie, să nu iubească ei cerbii lopătari. Noroc că n-am avut parte de iarnă grea, cu zăpadă multă, că sigur se plângea Pleșa că ce buni ar fi fost lopătarii ăia să ajute la deszăpezire. Uite, aici și aici, în caz că ați uitat.

Eh, ce voiam să vă zicem cu asta? Păi voiam să vă zicem că și fără banii de la Pleșa, pe care i-ar fi luat din buzunarele albaiulienilor, băieții de la AJVPS tot s-au descurcat. Organizația de vânători de acolo tot a cumpărat cerbi lopătari și tot și-a dus proiectul la capăt. Ceea ce foarte bine că au făcut, bravo lor. Până la urmă, vânătoarea – sportul ăsta, gen – nu-i vreo activitate practicată de săraci. E o chestie scumpă, pe care nu și-o permite oricine, iar marea majoritatea a vânătorilor sunt oameni avuți. Ei bine, la ora la care scriem rândurile astea, că nu le-am scris doar să vă aducem aminte că Pleșa n-a putut să dea 100.000 de lei pe cerbi ospătari din cauza consilierilor cei răi, la ora asta se pregătește Balul Vânătorilor, un fel de chef anual al băieților cu pușcă de la AJVPS. Și, să vedeți chestie șoptită de o păsărică, ce credeți că-i în meniu, printre multe altele, la balul ăsta? Ei, ați ghicit, cerb lopătar!

Și, pe undeva normal, că nu-i pentru săraci care nu pot scoate 100.000 din bugetul orașului, Pleșa nu e invitat la chef. Nici n-ar fi mers, că doar omul a plecat încă de ieri, și-a luat liber o zi liberă, la schi la Straja, împreună cu unul dintre consilierii personali, zic niște păsărele de prin primărie. Ceea ce, foarte bine că a făcut, să se odihnească și simtă bine omul, că nu-i ca și când mai e vreo problemă de rezolvat în oraș.

4.8 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile