Centrul de Sănătate Mintală Copii, din cadrul SJU Alba Iulia, mesaj de Ziua Conștientizării Sănătății Emoționale 

La început de drum în noul an, ne stabilim intențiile pentru viitorul parcurs cu atenție la resursele noastre mentale și emoționale. Pe 24 februarie sărbătorim Ziua Conștientizării Sănătății Emoționale.

Ca urmare, ne propunem o lună în care să fim atenți la emoțiile noastre, la modul cum le exprimăm, la importanța modelului oferit de noi ca adulți în gestionarea emoțiilor si modelarea comportamentelor de a fi empatici și toleranți cu noi înșine.

În acest sens, vă invităm să reflectati la cateva afirmații pozitive pe care le puteți folosi în relatia cu copilul dumneavoastra, precum și câteva recomandari de activități care au rolul de a imbunătăți relațiile dintre noi si de a dezvolta grija față de ceilalti și propria persoană.
Vorbește despre ceea ce simți, despre sentimentele tale. Acesta nu este un semn de slăbiciune ci o preocupare pentru modul în care te simți.

Bucura-te de lucrurile care iți fac placere, chiar dacă asta inseamnă un sport, o plimbare în natură sau o alimentație echilibrată.

Pastreaza legatura cu cei dragi (familia, prieteni). Implicarea în relații te ajută să te simți inclus și îngrijit.

Solicită ajutorul atunci cand te simți copleșit.

Ai grijă de tine și cei apropiati, dedicând un timp ție, familiei, comunității în care trăiesti. Asta te va ajuta să-ți consolidezi relația cu tine dar și cu ceilalti.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile