Centrul de îngrijire a vârstnicilor Sfântul Andrei, din Bărăbanț, rămâne fidel ocrotirii acestora, cu credință și profesionalism

De peste 15 ani, Așezământul Sfântul Andrei, din Bărăbanț, a rămas, pentru sute de vârstnici și familiile acestora, prima opțiune pentru o vârsta a treia frumoasă și cât mai lipsită de griji. În 2007, preotul Ioan Țârău și-a transformat convingerea că fiecare om are dreptul la o bătrânețe înfloritoare, în misiunea de a face din asta o preocupare permanentă și a construit unul dintre primele centre, private, de îngrijire a vârstnicilor, din județul Alba.

Aceasta este povestea pe scurt. De atunci, micul bulgăre de iubire față de semeni, credință și dăruire s-a rostogolit, an după an, s-a multiplicat și a ajuns la forma pe care foarte mulți albaiulieni, și nu numai, o cunosc astăzi. Un loc cu o îndatorire sacră, aceea de a le a oferi zâmbete, atenție și grija pe care o merită celor care ne-au purtat de grijă, o viață. Indiferent că ne referim la servicii medicale permanente, activități sociale, excursii sau meniuri personalizate , toate acestea reprezintă motivația și angajamentul fiecărui profesionist de la “Sfântul Andrei”, zi de zi, în fiecare zi. Suntem profund conștienți, în primul rând, de ce merită seniorii noștri. Iar asta face ca, pentru noi, a proteja și a ocroti vârstnicii să nu fie doar niște cuvinte de trecut pe pliante.

“Avem în spate un trecut și, o spun cu bucurie, foarte multe motive să facem și mai multe, și mai bine, pe viitor. Toată experiența noastră e susținută de credința noastră. Pentru că munca asta nu poate însemna doar logistică, registre, rețete, și orice altceva, fără respectul si toată dragostea noastră față de cei care ne-au învățat să mergem, să gândim, să fim oameni. Da, miercuri, ne-am deschis porțile pentru echipele mixte ale instituțiilor care ne-au trecut pragul, probabil, doar ca să se convingă că, la noi, oamenii sunt tratați cu omenie. Au fost aceste controale care, într-un domeniu ca și cel al asistenței sociale, n-ar trebui să însemne, în multe locuri din România, doar o ameliorare a aparențelor. Nu ni s-a adus niciun reproș față de felul în care ne facem treaba! Singurele chestiuni imputate țin doar de o rigoare a cerințelor administrativ-logistice, ce greu pot fi atinse, mai ales când ai lucrări de extindere și ești în șantier. Le-am asumat, cu tot cu recomandările specialiștilor, și vom remedia.” precizează preot Mihai Țârău, administratorul așezământului.

Așezământul pentru vârstnici, din Bărăbanț, are parte, în prezent, de lucări de extindere și modernizare. În viitorul aproapiat, capacitatea acestuia va fi extinsă, iar un amănunt deloc lipsit de importanță este că statul nu contribuie cu subvenții pentru serviciile oferite, cheltuielile fiind suportate de către cei cazați aici sau de aparținători. Fondurile, exclusiv private, sunt întregite, prin donații si sponsorizări, de generozitatea celor care susțin acest centru de îngrijire a vârstnicilor.

Echipa Așezământului “Sfântul Andrei”, din Bărăbanț

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile