Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Lansare de carte și spectacol folcloric la Muzeul Buciumanilor din Bucium Poieni

Muzeul Buciumanilor din Bucium Poieni găzduiește, sâmbătă, 20 mai 2023, lansarea cărții „Istoria aurului românesc”, eveniment care va fi urmat de un spectacol folcloric extraordinar susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba.

Lansarea volumului de excepție „Istoria aurului românesc”, autor prof. univ. dr. ing. Ioan – Lucian Bolunduț, este programată la ora 12:00. În cadrul evenimentului vor lua cuvântul personalități marcante în domeniu, dar și reprezentanți ai administrației locale și județene. Cartea prezintă istoria exploatării aurului pe teritoriul românesc din cele mai vechi timpuri și până în prezent, având la bază o cercetare complexă privind tehnologiile de extracție, legislația minieră sau dezvoltarea societăților miniere românești. Potrivit autorului, de pe teritoriul României s-au extras, de-a lungul timpului, peste 2070 de tone de aur, iar în aluviuni, în haldele vechi și în subsol ar mai exista o cantitate la fel de mare.

În finalul lansării de carte, de la ora 13:00, Ansamblul Folcloric al Județului Alba va susține un program artistic special, alături de Grupul vocal tradițional Muguri de Tezaur și de soliștii vocali Leontina Fărcaș, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută. Conducerea muzicală va fi asigurată de Alexandru Pal.

Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Bucium și Asociația „Baia Domnilor” Bucium Poieni.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile