Ce țintă i-ar fi stabilit Dumitrel lui Pleșa, pentru locale

În ultima ședință a BPL Alba Iulia, zic niște surse liberale, Ion Dumitrel a făcut un calcul rapid și i-a stabilit lui Pleșa, care a participat și el la întâlnire, un target de 17.000 de voturi. Înainte să râdeți, stați puțin să vă explicăm și cum a ajuns Dumitrel la numărul ăsta. De fapt, râdeți, că vă zicem după. Bun, gata, ați râs? Ok.

Dumitrel, care pare atât de ramolit politic încât ai zice că trăiește în visele umede ale lui Florin Roman, ar fi stabilit ținta asta de 17.000 de voturi pentru primărie după ce a adunat cele 8.600 de voturi luate de Pleșa în 2020, cu cele aproape 8.000 de voturi luate de Paul Voicu. Că, sanchi, acum sunt în aceeași barcă, deci pot împreună mai mult decât suma scorurilor separate. Pentru context, Hava, în vremurile bune, câștiga cu undeva la 12-13.000 de voturi, în condițiile în care, în Alba Iulia, pentru primar votează vreo 25.000 de oameni, aproximativ.

De vreo 20 de ani, poate mai bine, peneliștii din Alba – mă rog, feseniști, pediști, pedeliști, traseiști și tot ce s-a adunat sub umbrela aia galbenă, făcătoare de funcții și bani publici – au câștigat, la pas, mai toate alegerile. Pentru că erau buni. Și pentru că ceilalți erau slabi. De fapt, adevărul e undeva la mijloc, căci palmaresul cu care se mândrește azi PNL Alba este o combinație între forța politică a lui Hava și Dumitrel, în vremea maturității politice, și blatul consecvent al pseudo-adversarilor politici, mulțumiți să ciupească și ei ceva, în calitate de lucky looserși.

Practic, de vreo câteva rânduri de alegeri, peneliștii din Alba au câștigat fără să facă ceva, fără să producă rezultate ori să ducă niște campanii bazate pe planuri și proiecte. Tot ce trebuiau să facă era să prezinte niște liste și, ca prin magie, umbrele lui Hava și Dumitel îi împingeau la niște scoruri mai mult decât confortabile.

Ăsta e, în bună parte, și motivul pentru care și-au luat mumu acum 4 ani și au pierdut Primăria Alba Iulia în fața lui Pleșa, un politician la fel de găunos ca oricare alt bugetofag din minunatul PNL, însă unul care a înțeles că trebuie să rupă niște papuci prin campanie. Și să promită mult, să promită orice. Spre norocul lui, asta i-a venit natural, ca un prezervativ pe capul electoral.

Ei bine, cu un Hava care încă pare să călărească caii verzi și imaginari ai unui nou mandat la Bruxelles, cu un Dumitrel ramolit până la limita la care orice bălărie pe care i-o picură Roman în urechiușe îi produce o erecție politică, trecerea lui Pleșa la PNL se încadrează într-un declin firesc, al unui partid care trăiește din amintiri și visează, cu ochii deschiși, la scoruri nemaiauzite. Că, zic tot niște păsărele galbene, Dumitrel ar fi pus și filialei județene un target ambițios, să nu-i zicem SF, de peste 60% la europarlamentare. Semn că omul nu e doar patologic de încrezător, dar pare pregătit să se înscrie în asociația ai a plutașilor, unde se tot joacă Pleșa de când e primar.

3.2 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile