Cărți noi la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, și la acest început de an, și-a îmbogățit colecția cu noi titluri de carte. În primul trimestru al anului 2024 au fost achiziționate un număr total 731 de titluri de carte, respectiv un număr de 1023 de unități de bibliotecă (în principal cărți). În acest scop, bugetul alocat pentru achiziția de carte pe trimestrul I/2024 a fost de 50000 lei din care a fost cheltuită suma de 47394,86 lei și au rămas necheltuiți 2605,14 lei.

Politicile privind achiziția și donația de carte de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba au la bază regulamentul adoptat de către consiliul de administrație al bibliotecii, astfel încât achiziția se face echilibrat iar documentele achiziționate fac parte din toate domeniile de cunoștințe.

Informarea privind producția editorială, în scopul achiziției de titluri noi,  se face în cadrul activităților de animație de bibliotecă, prin consultări directe cu utilizatorii, prin întâlniri cu editorii și scriitorii și nu în ultimul rând în cadrul Târgului de cArte Alba Transilvana. Anul acesta Târgul de cArte Alba Transilvana va avea loc în perioada 10-12 mai, pe esplanada de la Muzeul Național al unirii din Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile