Capela Colegiului Militar din Alba Iulia va îmbrăca o haină nouă, a binecuvântării divine

Afectată de amprenta timpului, capela militară cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavriil” din Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia avea nevoie de restaurare și reînnoire pentru a-i conferi din nou unicitate, splendoare și însuflețire, în așteptarea sfințirii, la jumătatea lunii februarie. În această perioadă la capela colegiului au loc lucrări de reabilitare, reparații și restaurare pictură.

Lucrările presupun restaurarea și conservarea picturii locașului de închinare, recondiționarea iconostasului, înlocuirea icoanelor litografii cu icoane pictate, construirea Sfintei Mese din marmură și înveșmântarea geamurilor capelei, cu icoane vitralii. De asemenea, vor fi achiziționate un proscomidiar nou, un candelabru și obiecte de cult, va fi refăcută pardoseala și înlocuită ușa de la intrare.

Lucrările sunt realizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, prin coordonarea comandantului colegiului militar, colonel Marcel Domșa, strădania preotului militar Constantin Bratu și cu susținerea financiară din donațiile personalului colegiului și a părinților elevilor miltiari. Restaurarea și conservarea picturii murale a fost executată de către pictor profesor Gabriel Ștefan Solomon, cel care a pictat capela și în anul 2001, atunci când aceasta a intrat în patrimoniul spiritual și cultural al colegiului militar. Au transmis reprezentanții Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile