Când primărică-frânărică s-a gândit, electoral, să frece poolingul spre masa de votanți

Ce să vezi minune! La Alba Iulia se face „testare în masă”. I shit you not! Plâng scaunele de ciudă, nu alta!

Am auzit asta chiar din gurița lui Paul Voicu, vicele cu apucături de primar. Totul într-un fel de știre din-asta cu parfum promo electoral, în care primărică-frânărică se agață de imaginea bună a DSP Alba și joacă un duet, Sinea-Paul, DSP Alba – Primăria Alba Iulia. Că da, e adevărat, DSP Alba are o imagine bună. Că, în comparație cu alte DSP-uri din țară, băieții ăștia de aici s-au mișcat mai bine, mai cu talent. E suficientă o comparație a numărului de teste.

Ei, dar aflăm din mass-media, și tocmai de la TVR!!! (alo, grupul lui pește prăjit, cum e cu fake-news-urile și vigilența voastră de vulturi miopi?) că la Alba Iulia o să facem testare în masă.

Vorbim de o metodă științifică de testare în masă – zice Paulică în materialul media, după care se laudă cu câte teste a cumpărat Primăria.

Testare în masă la Alba

Alba va fi primul județ din țară în care se va face testare în masă a populației, pentru depistarea noului coronavirus după ce autoritățile sanitare au pus în funcțiune un echipament de tip PCR. Metoda ”pooling”, cea care va fi utilizată pentru realizarea testării în masă, este bazată pe protocoale internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), precum și pe cele de cercetare științifică derulate de echipele de cercetători.

Publicată de TVR Tîrgu Mureş pe Luni, 4 mai 2020

Acum, dacă o să urmăriți materialul, o să vedeți că directorul DSP explică așa, în treacăt, ce e cu poolingul ăsta. Că se iau 8, 16 sau 32 de probe dintr-o comunitate. Din ele însă se testează doar una singură!!! UNA! Asta nu zice domnul Sinea în material, că e mai bine așa, să nu se înțeleagă la fix detaliile. Că deh, e metodă științifică, nu trebuie să pricepem noi, muritorii de rând.

Adică, acest POOLING e o metodă de sondaj! Iei 8, 16 sau 32 de subiecți, iei mostră de la fiecare, amesteci mostrele și testezi una singură, după care extrapolezi rezultatul asupra întregului grup, a întregii comunități.

Ce face acest pooling, mai exact? Păi cu el depistezi eventuale focare! ATÂT! E bun, extrem de bun, ca metodă, dar exclusiv pentru identificat focare!

E fix ca un sondaj e opinie, care are 1.000 de subiecți, iar rezultatul întrebărilor este extrapolat la întreaga populație de 20 de milioane, cu o marjă de eroare. Asta pentru că și la sondajul de opinie, ca la pooling, se alege clar eșantionul, în funcții de anumite reguli.

Așadar, poolingul nu e nicidecum o testare în masă!! Nici vorbă!!!

Testare în masă înseamnă să testezi tot! ÎN MASĂ! Ca atunci când faci imunizări în masă, când dai un vaccin întregii populații! Că nu te duci să dai vaccinul la 1 din 8, 1 din 16 sau 1 din 32 de pacienți și să spui că ai făcut imunizare în masă, imbecililor cu carnet de partid!

Așadar, senior Paulică, fă fix ce zici că trebuie făcut, să lăsăm specialiștii să vorbească. Că, uite, iar nu te-ai documentat și ai ratat încă o șansă de a părea deștept prin tăcere. Mă rog, de a nu părea prost cu gura deschisă, că nici când taci nu miroase a Nobel în administrație prin preajmă-ți.

Știm, ești cel mai testat om din oraș – că ai cel puțin 4 teste de care se știe public, că ai fost contact al multor suspecți sau virusați. Dar asta nu înseamnă că te pricepi la metode de testare, știi cum zic?

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile