“Bunătăți uscate” din Ardeal, la târgul MADR. Făurite cu mult drag în inima Apusenilor

La târgul din curtea MADR vor fi prezente produsele Bunătăți uscate. Povestea „Bunătăți Uscate” a început în anul 2018 când, din dragoste pentru copii și din dorința de a resimți gustul fructelor uscate în cuptor din copilărie, cei doi soți au ales să renunțe la locurile de muncă de la oraș și să se întoarcă mai aproape de natură pentru a se bucura de hrană curată și de roadele Apusenilor.

Aceștia au creat un atelier în care, cu ajutorul aparaturii profesionale, se ocupă de deshidratarea fructelor și legumelor, utilizând temperaturi scăzute, pentru a păstra o cât mai mare proporție de nutrienți și vitamine.

Deshidratarea reprezintă o metodă de conservare, eficientă atât în păstrarea și intensificarea aromelor, dar și în comprimarea volumului materiei prime.

Produsele nu au adaos de zahăr, conservanți sau aditivi, iar o parte din materia primă folosită se regăsește în flora spontană din zona montană, precum: ciuperci, fructe sălbatice și plante pentru ceaiuri.

Totodată, o mare parte din legume sunt cultivate de către oamenii locului, care trudesc la muncile câmpului, iar fructele cresc în tihnă în livezile dezmierdate de aerul curat al locului.

Ministrul Petre Daea a deschis astăzi Târgul de Primăvară, organizat de Asociația „Produs de Cluj”, cu sprijinul MADR.

În deschiderea evenimentului, oficialul MADR a declarat: „Le mulțumesc tuturor acelora care participă astăzi la târg, le mulțumesc fermierilor pentru rezultatele pe care le-au obținut într-un an greu, cu multe dificultăți, iată că făuritorii de hrană ai țării își dovedesc capacitatea și își măsoară hărnicia prin rezultatele muncii lor de care beneficiem toți și fiecare în parte.

Platoul acesta de la minister a devenit consacrat ca fiind cel de prezentare a produselor românești, iar această zi este una plină de speranță legată de dorința și efortul pe care îl facem pentru a împlini nevoia de consum a țării și să putem reuși prin munca depusă să ne prezentăm pe piețele externe cu ceea ce românii sunt capabili să facă, într-un cuvânt să facem ce trebuie în țară”.

De-a lungul celor cinci zile de târg, între orele 9.00-19.00, vizitatorii vor putea lua parte la spectacole și la recitaluri ale ansamblurilor folclorice, susținute de interpreți renumiți.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile