Bilanțul Jandarmeriei Alba pentru anul 2022

În data de 25 ianuarie, la sediul Jandarmeriei Alba s-a desfășurat ,,Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba în anul 2022″.
Activitatea s-a desfășurat în sala de ședințe a Inspectoratului și a fost prezidată de domnul colonel Mîrza Traian – Șeful Direcției Cabinet din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Materialul de bilanț  a fost prezentat de locotenent colonel Pașca Tudor Gheorghe, împuternicit Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba.
În prezenţa ofițerilor și subofițerilor din inspectorat, a fost prezentată întreaga activitate desfășurată în decursul anului 2022, rezultatele obținute și dificultățile întâmpinate cât și direcțiile de acțiune pentru noul an.
Ca instituție care își desfășoară activitatea în slujba cetățenilor, Jandarmeria Alba a fost prezentă în anul 2022, la 7997 misiuni în domeniul  ordinii publice, cu un număr de 13.180 efective. Dintre acestea, 431 misiuni au fost desfășurate la manifestări cultural-artistice, iar evenimentele  sportive au impus în anul 2022 nu mai puțin de 100 misiuni. Printre cele mai importante misiuni desfășurate care au presupus un efort suplimentar din partea instituției se numără „Târgul de Fete” de pe Muntele Găina, Centenarul Încoronării și Ziua Naţională a României. Pe linia asigurării ordinii publice, s-a urmărit realizarea climatului de ordine şi siguranţă pe timpul desfăşurării manifestărilor şi adunărilor publice organizate în zona de competenţă precum şi prevenirea escaladării unor stări de tensiune şi transformarea acestora în acte de violenţă cu impact în spaţiul public.
Jandarmeria Alba s-a concentrat în anul 2022 pe sporirea siguranței școlare, unde a fost înregistrată o creștere a patrulelor din zona instituțiilor de învățământ.
Prin cifrele prezentate, se arată faptul că, activitatea inspectoratului a fost una pozitivă, cu realizări şi rezultate atât în domeniul operativ cât şi în cel de suport contribuind astfel, alături de celelalte instituţii abilitate, la apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, la consolidarea climatului de ordine şi siguranţă publică, la prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional, toate acestea ducând la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor  pe raza judeţului Alba.
Principala preocupare pentru anul în curs va fi să continuăm să furnizăm cetățenilor un înalt climat de ordine și normalitate civică, așa cum aceștia își doresc,  în strictă conformitate cu prevederile cadrului legislativ. Pentru aceasta ne propunem să ne îmbunătățim capacitatea operațională și de răspuns pentru întreg segmentul de misiuni pe care instituția noastră le execută în domeniul ordinii publice și al situațiilor de urgență, iar un prim pas îl constituie dezvoltarea cantitativă și calitativă a personalului, instruirea și adaptarea acestuia la realitatea din stradă și la noile provocări sociale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAȚII PUBLICE ȘI CU PUBLICUL

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile