Later Edit: Iaca, s-a adeverit. Beniaminim e confirmat șef la USR Alba, cu 95 de voturi, în timp ce David DeVito a luat doar 45.

Gabriel Pleșa e marea surpriză însă. Omul care a făcut ca USR să conteze în Alba, fără de care nu treceau vreun prag electoral și fără de care Beniaminim nu pupa deputăție în veci, a reușit să intre în Biroul Județean. A intrat penultimul, (l.e. printre ultimii) da hei, bine că a prins un loc! Asta datorită, în bună parte, celor de la PLUS, care i-ar fi dat vreo 45 de voturi din cele 59 luate. Restul au venit de la foști peneliști, plecați după el în USR. Practic, USR i-a mulțumit pentru tot și l-a invitat să stea la masă, să asculte și să privească, fără să zică nimic.

*

Haideți, pe repede înainte, că poate aveți și voi treabă și n-aveți chef să mai așteptați comunicările oficiale, de după simulacrul alegerilor interne în USR Alba.

Pe scurt, lucrurile stau așa: Beniaminim Todosiu are să fie, iar, lider maxim în USR Alba. Pentru că e așa de bun de, vorba aia, a terminat o postliceală și crede, ba chiar zice peste tot, că e absolvent de medicină. Și pentru că e ditai deputatul, ajuns acolo călare pe voturile lui Gabriel Pleșa. Altfel, un lider maximo care abia a dus partidul în CJ și care a obținut două primării, ambele cu oameni transferați de la alte partide.

Mihai David de Vito, chiar dacă se vrea și el șef mare, n-are cum să prindă postul, că deh, așa s-a dat ordin pe unitate, de la București. Altfel, și el este un exemplu de profesionalism, fost semi-manager de firmă de transport cu duba, ajuns adjunct la Garda de Mediu, pe țară. Că așa e cu meritocrația și la USR-PLUS, ca la toți ceilalți.

Pleșa în schimb este marele perdant și abia a prins un loc de delegat. Oamenii din USR sunt super cătrăniți pe nenea Primărică fix pentru activitatea din Primărie, sau mai exact pentru lipsa ei. Așa că aproape l-au tras pe linie moartă. Popescu și Simion, oamenii de încredere ai lui Pleșa nici măcar n-au prins bilet la conferința asta de alegeri.

Altfel, lui Pleșa i s-a sugerat încă din urmă cu niște săptămâni bune să stea pe fundul lui, să-și vadă de treaba. Asta de către șefuleții de la București, plus de tilică ăla de europarlamentar din Arad, cu 7 partide la activ, care au tras toți sfori în favoarea lui Todosiu. Altfel, legenda spune că pe dosurile de șefi din București încă se văd urme de limbă de Beniamnim.

Așa că Pleșa, în loc să conducă organizația – ceea ce ar fi fost absolut normal, că doar cum dracu să nu pui în fruntea partidului primarul municipiului reședință de județ?!, are să primească un premiu de consolare. Adică, are să ajungă în Biroul Național, acolo la „și alții”. Deh, să aibă motiv să se plimbe la București, fix ca Domnul Goe, mai ales că asta-i și place, să se plimbe peste tot și să fie un „cineva”.

Așadar, cam asta e pe scurt noua șmecherie la USR, care se va fi „votat”, sanchi, în după-amiaza asta. O conducere nouă, plină de impostori, traseiști și oameni nepregătiți, dar care au deprins repede acel „modus operandi” al vechilor partide. Hai, să fie bine, ca să nu fie rău, că binele înfrânge.

 

P.S. Sper să nu ne fi prostit sursele și să ne trezim că iese președinte Rașcovici, fostul subprefect. :))))

3.2 6 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
pilu
pilu
4 iulie 2021 14:05

Treaba cu Biroul National a explicat-o pe indelete Plesa la televiziunea locala. Oricum Plesa a fost cooptat in USR doar pentru candidat la Primarie, in rest nu te baga in zama noastra. Ma mir cu nu au apelat la nulitatea absoluta, Potor, care si el a fost lasat de izbeliste de toti, pe plan politic. Dar probabil ca gradati din USR au alte ganduri.