Beniamin Todosiu: 3,2 metri de la biserică la păcănele în Alba Iulia. “Record național sau mondial?”

Aceasta este distanța dintre o biserică și o viitoare sală de jocuri de noroc, celebrele păcănele. Să fie oare un record național sau mondial?

Sunt peste 12.000 de săli de jocuri în România, peste 70.000 de aparte și o legislație care în prezent le favorizează extinderea.

Practic, în România, dacă ai o ceasornicărie sau o florărie, ai nevoie de autorizație de la primărie pentru a funcționa legal.

Ei bine, pentru săli de jocuri de noroc nu ai nevoie nici măcar de un aviz din partea primărie pentru a putea funcționa. Astfel, acestea se pot deschide și funcționa în apropierea școlilor, bisericilor, parcurilor de joaca pentru copiii, sau a cartierelor rezidențiale.

Vreau să se schimbe acest lucru! Alături de colegul meu, Victor Ilie, vrem să modificăm legea, astfel încât aceste activități economice, denumite popular „păcănele”, să poată funcționa doar dacă primesc un aviz din partea primăriei. În acest fel vom da o pârghie legală atât administrației locale, cât și cetățenilor, de a se pronunța dacă sunt sau nu de acord cu funcționarea acestor săli, care au ca victime deja peste 100.000 tineri care au ajuns dependenți de acest viciu. Transmite Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: Beniamin Todosiu: 3,2 metri de la biserică la păcănele în Alba Iulia. „Record național sau mo… […]