Banca Naţională a României a confirmat marţi, 18 mai, faptul că fostul premier PSD Viorica Dăncilă este consilier de strategie al guvernatorului BNR Mugur Isărescu. Pe site-ul BNR nu există nici o informare privind această numire politică.

„Experienţa de prim-ministru şi cunoştinţele pe care le are în domeniu”, acestea sunt recomandările Vioricăi Dăncilă pentru noua sa funcție. Cel puțin așa a motivat Dan Suciu (directorul de comunicare al BNR) numirea Vioricăi Dăncilă (conform www.zf.ro).

În vârstă de 57 de ani, Viorica Vasilica Dăncilă a deținut funcția de prim-ministru al României în perioada 27 mai 2019 – 26 noiembrie 2019. Dăncilă a pierdut guvernarea după o moțiune a actulei puteri de la București, în frunte cu liberalul Ludovic Orban.

Mugur Isărescu este guvernator al BNR din anul 1990, rezistând sub guverne de toate culorile politice. Mandatul său a fost reînnoit în 2019, în vremea guvernării PSD, și se va încheia în anul 2024.

Guvernatorul BNR are în aparatul propriu de lucru mai mulţi consilieri, numirile fiind făcute personal de către guvernator.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile