Administrația Naționallă de Meteorologie au emis o avertizare Cod Galben de instabilitatea atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 20 iulie, ora 10.00 – 21 iulie, ora 03.00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Notă: În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

Cod Portocaliu

Un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente este valabil pentru intervalul 20 iulie, ora 10.00 – 21 iulie, ora 03.00.

În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane, vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Informare meteorologică

De asemenea există, o informare de instabilitate atmosferică pentru intervalul 21 iulie, ora 03.00 – 21 iulie, ora 22.00.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, local în zona de munte,precum și în nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…45 l/mp.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile