Autolaborator RAR în teren, în sprijinul fermierilor

Reprezentanți ai Departamentului Omologări Individuale și Inspecții Tehnice din cadrul RAR Alba sunt pe teren cu autolaboratoarele mobile pentru a sprijini deținătorii de tractoare agricole și mașini autopropulsate pentru lucrări să obțină CIV sau să efectueze ITP în localitatea de domiciliu.

Urmare întâlnirilor pe care le-a avut recent cu reprezentanții fermierilor protestatari din județ, care au prezentat o serie de revendicări, printre care și obținerea simplificată a CIV, ITP, etc, prefectul Nicolae Albu a solicitat reprezentanților RAR Alba, deplasarea în teren, la solicitarea deținătorilor de tractoare și utilaje în vederea efectuării acestor operațiuni tehnice.

Astfel, Registrul Auto Român a dispus ca autolaboratorul specializat pe care îl folosește să se deplaseze la domiciliul proprietarilor, în vederea eliberării C.I.V. Atestat Tehnic, nota de constatare tehnică și efectuării Inspecției tehnice periodice (ITP). Deplasarea se face în teren la solicitarea proprietarilor sau a reprezentaților UAT. Programul de lucru se desfășoară în ziua stabilită și este destinat exclusiv tractoarelor rutiere și forestiere, utilajelor și mașinilor autopropulsate pentru lucrări.

„În cazul acestor categorii de vehicule, Registrul Auto Român poate efectua operațiunile necesare emiterii CIV sau pe cele specifice verificării tehnice periodice în teren, pentru ca fermierii să nu mai fie nevoiți să transporte mașinile grele la RAR Alba sau la o stație ITP. Până în prezent au fost efectuate operațiuni tehnice de către RAR Alba la 30 tractoare/utilaje din localitatea Cetatea de Baltă, urmând ca autolaboratorul RAR să se deplaseze în aceste zile, conform programării, în comuna cu cele mai multe tractoare din țară, Mihalț. Aici sunt prevăzute a se verifica 600 tractoare și utilaje”, a precizat prefectul Nicolae Albu.

Instituția Prefectului – Județul Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile