Au scăzut tarifele pentru testele PCR pentru diagnosticarea COVID-19 și antigen SARS-CoV-2 efectuate la solicitarea pacienților

Tarifele pentru testele PCR pentru diagnosticarea COVID-19 și antigen SARS-CoV-2, efectuate la solicitarea pacienților, în Laboratorul de diagnostic molecular din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, au scăzut.  

Astfel, noile tarife sunt:

Test – Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 – 200 de lei;

Test – Antigen SARS-CoV-2 – 60 de lei.

Reducerea tarifelor, pentru ambele tipuri de teste, a fost aprobată în ședința de la finalul lunii februarie a Consiliului Județean Alba.

Facem precizarea că sunt contra-cost doar testele efectuate la solicitarea oamenilor, care din diverse motive (exemplu: călătorii în străinătate) doresc sau sunt nevoiți să ateste starea lor de sănătate printr-un buletin de analiză. În această categorie nu intră urgențele, pacienții suspecți, cei care prezintă simptomatologie specifică COVID-19 (pacienții care se prezintă în UPU), sau cei care au bilet de trimitere de la medicul de familie în vederea testării (în cazul cărora testarea se efectuează gratuit).

Programările pentru recoltarea probelor în vederea efectuării testelor la cerere se efectuează în fiecare zi, între orele 7.00 – 15.00, iar programul de recoltare este de luni până vineri, între orele 10.00 și 12:30, respectiv sâmbătă și duminică, între orele 7.00 – 11.00. Programări se pot realiza la numerele de telefon: 0735856818 sau 0258826272. Persoanele care vor să beneficieze de testare contra-cost trebuie să ofere un număr de telefon și să prezinte buletinul (sau pașaportul), la punctul de recoltare.

Probele se recoltează la Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, str. Mușețelului, nr. 2. Punctul de recoltare se află la parterul instituției, în stânga ușii de la intrare (pentru persoanele care intră). Pacienții nu sunt nevoiți să intre în interiorul clădirii, probele putând fi prelevate din exterior (pentru semnalizarea locației pe geam s-a lipit un afiș cu mesajul: Punct recoltare – TEST COVID).

Rezultatele vor fi transmise în aceeași zi în format online sau pot fi ridicate, în format tipărit, a doua zi, de la fișierul policlinicii, etaj 1.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile