Au fost finalizate lucrările de remediere a defecțiunilor la rețelele de alimentare cu energie electrică din Alba

Au fost finalizate lucrările de remediere a defecțiunilor la rețelele de alimentare cu energie electrică din județ, nu mai sunt utilizatori nealimentați cu energie electrică în zona Munților Apuseni.

Citește și: 1-14 martie. Întreruperi ale furnizării energiei electrice în localități din județul Alba

Confruntat cu cea mai gravă avarie a reţelelor de medie şi înaltă tensiune care a avut loc vreodată în zona Munţilor Apuseni, operatorul de distribuţie a energiei electrice DEER (Distribuţie Energie Electrica România) a reuşit printr-o mobilizare exemplară să aducă în funcţiune instalaţiile şi să alimenteze consumatorii din zonă.

În sprijinul angajaţilor sucursalei Alba ai DEER au venit şi colegii din Bihor, Braşov, Sibiu, Mureş, Cluj, Bistriţa, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj, care au direcţionat imediat spre judeţul Alba formaţii de lucru, utilaje, echipamente şi materiale. Peste 140 de angajaţi ai DEER au fost în acţiune în ultimele zile, astăzi fiind remediate ultimele linii de medie tensiune din zonă.

Nu în ultimul rând trebuie menţionat sprijinul permanent oferit formaţiilor operatorului de distribuţie a energie electrice de primăriile din zona Apuseni, ISU Alba, Direcţia Silvică Alba, dar şi de voluntari din localităţile afectate, care au dat o mână de ajutor pentru înlăturarea efectelor negative provocate de fenomenele meteorologice periculoase, înregistrate pe fondul codului portocaliu din 26-27 februarie.

De maximă importanţă pentru asigurarea accesului la intervenţii, prin deblocarea drumurilor afectate de dezastrul natural, a fost şi activitatea SDN Alba, DPL, IPJ, IJJ, Alba, SGA Alba şi a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă.

Efective implicate:

*▪️DEER*, 140 electricieni+coordonatori și 35 de utilaje din județele Alba, Bihor, Mureș, Brașov, Cluj, Bistrița, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Sibiu;
*▪️ISU Alba*, 66 de pompieri militari, 6 autospeciale de intervenție și 1 autocamion cu grup electrogen de mare capacitate;
*▪️IPJ Alba*, 22 polițiști și 11 auto;
*▪️ SGA Alba*, 51 muncitori, 5 autospeciale și 2 buldoexcavatoare;
*▪️SDN Alba*, 15 muncitori cu 5 auto si 2 buldoexcavatoare;
*▪️ SVSU-uri*, 80 persoane cu 14 mijloace tehnice.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu, mulțumește lucrătorilor din cadrul instituțiilor, primarilor și cetățenilor din zonele afectate, pentru efortul depus în aceste zile, în vederea înlăturării efectelor fenomenelor meteo, dar mai ales pentru remedierea defecțiunilor la rețelele electrice din Munții Apuseni, deblocarea și menținerea în stare de practicabilitate a drumurilor naționale și județene, respectiv decolmatarea cursurilor de apă, de arborii doborâți de vânt! Transmite Instituția Prefectului Județului Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile