Astăzi, de la ora 18.00, în fața Porții IV a Cetății Bastionare Alba Carolina, Garda Apulum va da startul unui nou sezon, al spectacolelor de reconstituire istorică antică

Garda Apulum va fi prezentă în fiecare zi de vineri, de la ora 18, doar în luna aprilie, apoi începând cu luna mai până în septembrie, de la ora 19, în tradiționala de acum locație, pentru a încânta publicul cu spectaculoasele lecțiile vii de istorie. De precizat, că această trupă, care e formată din voluntari albaiulieni, care compun formațiunile Legiunea XIII GeminaLudus ApulensisLupii Apovlonvlvi și Magna Nemesis, promovează prin acțiunile de reenactment, patrimoniul antic al orașului Alba Iulia.
Activitatea lor are la bază un proiect de reconstituire istorică antică inițiat de de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în anul 2012 și coordonat de istoricii albaiulieni Liviu Zgârciu și Tudor Roșu.
Spectacolele de vineri sunt organizate de Primăria Municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile