“Ascultător dăruitor” – daruri pentru bunicii din Apuseni. Acțiune umanitară patronată de Arhiepiscopia Alba Iuliei

Radio Reîntregirea: “Începând cu luna februarie a.c., Radio Reîntregirea dă startul unei noi campanii de strângere de daruri pentru bunicii din Apuseni, intitulată „Ascultător dăruitor”. Campania derulată sub genericul „Ascultător dăruitor” își propune să aducă împreună ascultătorii și urmăritorii radioului patronat de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei într-o acțiune caritabilă și de suport a semenilor, persoane vârstnice sau aflate în vulnerabilitate, care locuiesc în Apusenii județului Alba.

Această campanie vine să întregească misiunea desfășurată de angajații postului de radio cu scopul de a promova mesajul evanghelic și valorile creștine autentice prin derularea acestui program social-filantropic. Acțiunea umanitară presupune identificarea persoanelor vârstnice și vulnerabile din zona montană a județului Alba, vizitarea acestora de către membrii echipei Radioului Reîntregirea și aflarea nevoilor materiale concrete ale oamenilor. Apoi, în limita posibilităților, din sprijinul personalului și din donațiile oferite de ascultători, vor fi achiziționate lucrurile de care aceștia au nevoie. În acest demers de identificare a oamenilor s-au alăturat preoți parohi și persoane din sectorul administrativ local care oferă sprijinul necesar pentru identificarea persoanelor vârstnice din grupul țintă și, în unele cazuri, suportul logistic pentru a ajunge la acestea.

Campania presupune strângerea de daruri constând în alimente neperisabile și obiecte de uz general, precum cele de igienă, baterii de diferite dimensiuni, lanterne, pelerine de ploaie, cizme de cauciuc etc. Totodată, cei are doresc să trimită un alt fel de dar o pot face în contul bancar deschis de Asociația Filantropia Ortodoxă din Alba Iulia, RO35 RNCB 0003 0377 8639 0001, cu specificația „Ascultător dăruitor”. Cu sumele strânse vor fi achiziționate bunuri și alimente conform nevoilor reale ale vârstnicilor din zonele izolate ale munților Apuseni.

„Pentru noi, echipa Radio Reîntregirea, campania «Ascultător dăruitor» reprezintă o stare ce aduce laolaltă atât bucuria interacțiunii cu ascultătorii postului nostru de radio și emoția vizitării bunicilor pe la căsuțele lor din Apuseni, cât și înțelegerea realității concrete în care își duc viața oamenii din zonele izolate ale Apusenilor, iubirea de natură și modelul de râvnă cu care preoții parohi de aici își desfășoară misiunea. Totodată, această campanie reprezintă pentru noi și o stare de deschidere a inimii prin care căutăm să primim tandrețea cu care Dumnezeu lucrează prin oameni, și nu numai, atunci când ne propunem să facem bine, să slujim aproapelui. Această stare se poate exprima doar prin cuvintele «Slavă Ție, Doamne» și «Mulțumesc»” – echipa Radio Reîntregirea.

Campania „Ascultător dăruitor” se va desfășura în perioada februarie-decembrie 2023.”

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] Citește și: „Ascultător dăruitor” – daruri pentru bunicii din Apuseni. Acțiune umanitară patronată de… […]