Arhiepiscopul Alba Iuliei a târnosit biserica Căminului pentru Vârstnici. Primarul Municipiului a primit “Diplomă de aleasă cinstire”

Joi, 23 martie 2023, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Mucenic Nicon, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent în mijlocul beneficiarilor Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. De la ora 9.00, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit slujba de târnosire a bisericii cu hramul „Sfântul Vasile cel Mare”, aflată în incinta așezământului social. Apoi, Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor înainte-sfințite și a rostit cuvântul de învățătură.

 

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Pe toate persoanele vârstnice din acest aşezământ social vă îndemn să aveţi încredere în iubirea Mântuitorului Hristos, Cel Care a promis: «Eu sunt aici. Nu vă temeţi!» (cf. In. 6, 20). El, Care v-a stat alături până acum în toate clipele vieţii pământeşti, vă va sta alături şi în clipa plecării acasă, adică a intrării în viaţa veşnică şi neîmbătrânitoare. La vremea bătrâneţii, neputinţa, boala, singurătatea şi suferinţa sunt micile jertfe, ale căror urmări sunt binefăcătoare fraţilor noştri din lumea aceasta şi din lumea de dincolo. Mulţumiţi-I Creatorului pentru vârsta anilor cărunţi când puteţi ajuta tăcut pe alţii şi, totodată, puteţi dobândi prinos de lumină şi de bucurie veşnică”.

La finalul slujbei, părintele Daniel Turc, preot capelan în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice începând cu anul 2019, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, pentru slujirea pastoral-misionară îndeplinită cu râvnă apostolică în via Domnului.

De asemenea, domnul Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia, a primit din partea Chiriarhului nostru Diplomă de aleasă cinstire, în semn de prețuire și aleasă considerație pentru sprijinul oferit în ultimii ani în contextul derulării lucrărilor de înfrumusețare a locașului de rugăciune. Tot cu acest prilej, doamna Ana-Maria Bleanț, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia, alături de alți ostenitori și binefăcători, au primit Diplome de aleasă cinstire.

 

Căminului pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia este administrat și finanțat de către administrația publică locală, funcționând ca și serviciu distinct al Primăriei Municipiului Alba Iulia. Actuala capelă a fost amenajată și dată în folosință în anul 1998, cu implicarea părintelui Dan Ioan Mihail. Două decenii mai târziu, în 2018, locașul de rugăciune a fost extins și renovat, în timpul slujirii preotului Constantin Petruț. Catapeteasma și icoanele care o împodobesc au fost montate în anul 2020, iar în decursul anului precedent a fost pictat interiorul bisericii. Lucrarea, desfășurată în baza unui parteneriat între Primăria Municipiului Alba Iulia și Protopopiatul Ortodox Alba Iulia, a fost executată de către pictorul Dorin Slevaș. Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile