Arhiepiscopul Alba Iuliei a oferit daruri vârstnicilor de la Căminul “Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț

Vineri, 20 ianuarie 2023, începând cu ora 10.00, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț, județul Alba. În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Ierarhul nostru a efectuat o vizită pastorală la acest așezământ social unde se află sub îngrijire 52 de beneficiari. Cu acest prilej, Întâistătătorul Eparhiei noastre le-a adresat vârstnicilor ocrotiți aici sfaturi duhovnicești, după care le-a oferit daruri. De asemenea, întâlnindu-se cu personalul centrului, Arhipăstorul nostru a reliefat importanța misiunii pe care o au de îndeplinit. Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț se află sub coordonarea părintelui Mihai Țârău.

În cuvântul rostit cu prilejul vizitei efectuate la Așezământul social „Sfântul Apostol Andrei”, Chiriarhul nostru a spus: „Bătrânii reprezintă pentru noi un adevărat patrimoniu naţional, fiindcă de la ei am învăţat şi încă învăţăm evlavia, înţelepciunea, simţul măsurii şi omenia românească. Prezenţa lor printre noi constituie un factor de echilibru spiritual, motiv pentru care scriitorul Vadim Tudor spunea: «O planetă fără bătrâni ar fi, la urma urmei, tot atât de lipsită de gravitaţie ca şi una fără copii». Noi toţi avem datoria morală să-i cinstim pe bătrâni ca pe părinţii noştri, acordându-le o atenţie iubitoare, un zâmbet radios şi un cuvânt de îmbărbătare. În acest scop, se extinde acest aşezământ, spre a mări capacitatea lui, pentru ca în viitor mai multe persoane vârstnice să beneficieze de condiţii optime, dar, mai ales, de asistenţa noastră pastorală, socială şi medicală”.

Căminul pentru persoane vârstnice „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanț funcționează în cadrul Asociației „Sfântul Apostol Andrei” din localitate, filială a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Așezământul este format din două Centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, în cadrul cărora sunt îngrijite 32, respectiv 20 de persoane. Cele două module oferă beneficiarilor cazare, hrană, medicamentație, îngrijire corporală, activități de recreere și sprijin duhovnicesc. De asemenea, după caz, vârstnicii încadrați în anumite grade de dependență beneficiază de supraveghere specială. În acest an, cu binecuvântarea Arhipăstorului Alba Iuliei, se dorește creșterea capacității de cazare la un număr de 150 de locuri, prin extinderea pe verticală a clădirii așezământului.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile