Arhiepiscopia Alba Iuliei: Părinți profesori în misiune, în parohiile Eparhiei, continuând o veche tradiție

Continuând o veche tradiție, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în Duminica a doua din Postul Mare, duminică închinată Sfântului Ierarh Grigorie Palama, părinți profesori de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, însoțiți de elevi seminariști și de studenți teologi, au poposit în două din parohiile Eparhiei noastre. Astfel, părintele profesor Bogdan Avram de la Seminarul Teologic albaiulian a fost prezent în parohia Gănești, iar părintele profesor Alin Albu, cadru didactic la Facultatea de Teologie, a poposit în parohia Târnăveni II, ambele parohii făcând parte din protopopiatul Târnăveni.

Comunitatea credincioșilor din satul Gănești este păstorită din anul 2017 de părintele Nicolae Ötvoș. Frumoasa biserică parohială se află sub ocrotirea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. De asemenea, în locașul de închinare se află o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Pantanassa”. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de patru elevi ai Seminarului Teologic care, printr-o cântare armonică excepțională, au adus bucurie credincioșilor. La finalul slujbei, părintele Bogdan Avram i-a îndemnat pe tinerii prezenți într-un număr mare la slujbă să urmeze cursurile școlilor teologice din Alba Iulia. Un moment emoționant a avut loc la finalul Liturghiei, când toți copilașii au rostit Rugăciunea Domnească, apoi au cântat condacul „Apărătoare Doamnă” și troparul icoanei Maicii Domnului „Patanassa”.

La Altarul bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din municipiul Târnăveni slujesc preoții Alin Iernuțan și Ionel Pintilie. La Sfânta Liturghie oficiată în a doua Duminică din Marele Post au participat numeroși credincioși, dar și mulți copii și tineri, care s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Văzând numărul mare de adolescenți, părintele profesor i-a invitat pe aceștia să treacă pragul Facultății de Teologie din Alba Iulia și să se înscrie la una din specializările pe care instituția de învățământ le oferă. De asemenea, după Sfânta Liturghie, părintele Alin Albu și cei doi preoți parohi au avut mai multe discuții cu tinerii parohiei care frecventează cu regularitate Centrul catehetic „Sfânta Treime” al parohiei Târnăveni II.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile