Medalii de aur și argint, obținute de CS Unirea Alba Iulia. Sportivii noștri au cucerit, iarăși, podiumul

Tamas BOGYA și Ionuț ZINCĂ, sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, au obținut medalii de argint și bronz la Campionatul Național de Orientare, proba de semimaraton. Întrecerea sportivă s-a desfășurat sâmbătă, 1 aprilie 2023, în apropiere de orașul Victoria, județul Brașov.

Finala Campionatului Național de Orientare, proba de semimaraton, a fost prima probă din anul competițional 2023 la care s-au acordat medalii și titlurile de campioni la disciplina sportivă orientare în alergare.

În lupta pentru medaliile puse în joc, pentru elita masculină, s-au aflat și sportivii uniriști Ionuț ZINCĂ și Tamas BOGYA, alături de principalii adversari de la cluburile din Craiova, Cluj Napoca și Baia Mare.

Cea mai lungă dintre toate probele din această disciplină sportivă a fost una deosebit de disputată. Primii 7 sportivi clasați s-au luptat până la final pentru obținerea unei medalii, diferențele de timp dintre aceștia fiind foarte mici.

Finala masculină a fost câștigată în cele din urmă de către Vigh Lorand (CS TranSilva Cluj Napoca) cu timpul de 93’24”, fiind urmat de către cei doi sportivi de la CS Unirea Alba Iulia: BOGYA Tamas, medalie de argint cu timpul de 94’40”, respectiv ZINCĂ Ionuț, medalie de bronz cu timpul de 95’06”.

”Sunt foarte mulțumit de rezultatele sportivilor deși, cu puțină șansă, culorile medaliilor puteau fi mai strălucitoare. Tamas a făcut o cursă foarte bună și l-a învins pe Ionuț după foarte multă vreme. Acest lucru s-a întâmplat și pe fondul unor probleme de sănătate ale celui din urmă. În condiții normale de sănătate și pregătire eu rămân la convingerea că Ionuț încă nu are rival în România.

Cu această ocazie vreau să-i felicit și pe elevii-sportivi de la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia care au obținut rezultate foarte bune în proba de orientare la competiția între liceele militare din țară, concurs organizat în weekend, la Breaza. Sunt tineri inteligenți și ambițioși care au deprins foarte repede tainele orientării și sunt mândru că am avut ocazia să le pot împărtăși ceva din experiența mea”, a transmis instructorul sportiv Marius Anghel, responsabilul secției de Orientare de la CS Unirea Alba Iulia.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări tuturor sportivilor și antrenorilor.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigător este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp. Transmite CS Unirea Alba Iulia.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile