Arestat preventiv pentru omor

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus, la data de 10.04.2024, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 29 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, în stare de recidivă postexecutorie, prevăzută de dispoziţiile art. 188 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.pen. raportat la art. 43 alin. 5 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că, în seara zilei de 09.04.2024, aflându-se la locuinţa sa din localitatea Sâncel, jud. Alba, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan cu victima, în vârstă de 53 de ani – unchiul concubinei sale, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu un cuţit, în zona feţei victimei, secţionându-i vena retromandibulară şi cauzându-i un şoc hemoragic, care a condus la decesul victimei.
Menţionăm că inculpatul este recidivist, acesta fiind condamnat definitiv în anul 2020 la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare în regim de detenţie, pentru comiterea a 6 infracțiuni de ultraj prev. de art. 257 alin. 1, 4 C. Pen. rap. la art. 206 alin. 1 C. Pen., fiind liberat condiționat la data de 27.07.2021, cu un rest rămas neexecutat de 310 zile.

Prin ordonanța procurorului din 10.04.2024, s-a dispus reținerea inculpatului pe o durată
de 24 ore.

Urmare a referatului procurorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat, la data de 11.04.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale. Investigaţiile sunt efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, Poliţia Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile