Anunt lansare proiect POCU Titlu proiect: ActivPlus-Masuri integrate si personalizate pentru ocupare activa pe piata muncii -Cod smis: POCU/1080/3/16/157580

Apel: Îmbunătățirea nivelului de competențe profesionale și creșterea gradului de ocupare a șomerilor și persoanelor inactive în corelare cu nevoile pieței muncii

 

ASOCIATIA CENTRUL DE FORMARE SI INCLUZIUNE SOCIALA ROMANIA (CEFIS ROMANIA) implementeaza in parteneriat cu SC COLLECTOIL CENTER SRL si ANTEL PRINT SRL, proiectul “ActivPlus-Masuri integrate si personalizate pentru ocupare activa pe piata muncii”, Cod proiect:157580, proiectul urmand a se desfasura pe o perioada de 12 luni calendaristice, respectiv 29.12.2022-28.12.2023

Proiectul este co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, Componentă 1 – Apel : POCU/1080/3/16/, Componenta 1 Îmbunatatirea nivelului de competente profesionale si cresterea gradului de ocupare a somerilor si persoanelor inactive în corelare cu nevoile pietei muncii, Axa Prioritara Locuri de munca pentru toti, Operatiunea compozita OS 3.1, 3.4.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 4,696,927.26 lei din care finantare nerambursabila este in suma maxima de 3,866,206.40 lei.

Proiectul se deruleaza in Regiunea CENTRU si Nord-Vest.

Obiectivele proiectului:

OS1: Recrutarea si implicarea unui numar de cel putin 202 persoane aflate in cautarea unui loc de munca si a persoanele inactive din regiunile Centru si Nord-Vest in activitatile proiectului.

Corespunde  A2 (Selectia grupului tinta al proiectului).Va fi masurat prin indicatorul de realizare 4S8 – Persoane care beneficiaza de sprijin (202 pers), din care: – someri si inactivi (202).

OS2: Dezvoltarea si furnizarea de servicii specializate de informare, consiliere profesionala si mediere in randurile celor 202 persoane apartinand grupului tinta din regiunile Centru si Nord-Vest pe durata a 12 luni, in vederea ocuparii pe piata muncii a cel putin 93 persoane.

Corespunde (A3) FURNIZAREA  SERVICIILOR SPECIALIZATE  DE INFORMARE, CONSILIERE PROFESIONALA SI MEDIERE PE PIATA MUNCII. Va fi masurat prin indicatorul de rezultat imediat: 4S201-Persoane care primesc un loc de munca, inclusiv cele care desfasoara o activitate independenta (93 pers) din care: – someri si inactivi (93);

OS3: Imbunatatirea nivelului de competente a persoanelor apartinand grupului tinta, prin participarea unui numar de 202 persoane la sesiuni personalizate de formare profesionala si calificarea a cel putin 165 dintre acestea,  in vederea cresterii sanselor si relevantei pe piata muncii din regiunile de implementare.

Corespunde (A4) FURNIZAREA DE PROGRAME DE FORMARE PROFESIONALA SI COMPETENTE ANTREPRENORIALE. Va fi masurat prin indicatorul de rezultat imediat 4S6 – Persoane care la incetarea calitatii de participant, dobandesc o calificare (165 pers), din care: -someri si inactivi (165)

OS4: Promovarea activitatilor proiectului si cresterea nivelului de informare in randul stakeholderilor interesati, a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si a persoanele inactive din regiunile Centru si Nord-Vest privind accesul si beneficiile masurilor active de ocupare facilitate pe durata a 12 de luni, in vederea atragerii si inscrierii a minim 202 persoane in grupul tinta al proiectului.

Corespunde  A5 (CHELTUIELI INDIRECTE).Va fi masurat prin indicatorul de realizare 4S8 – Persoane care beneficiaza de sprijin (202 pers), din care: – someri si inactivi (202).

Beneficiile proiectului /valoare adaugata:

 Interventiile proiectului determina valoare adaugata si prin:

– Imbunatatirea competitivitatii si a ratei de participare pe piata muncii pentru persoanele cu nivel scazut de educatie, persoanele cu dizabilitati si lucratorii varstnici;

-Cresterea competentelor si a ocuparii somerilor si a persoanelor inactive, atat la un loc de munca cat si prin  dezvoltarea unei activitati independente, contribuind astfel la cresterea calitatii vietii acestor persoane si la scaderea ratei somajului regional.

– Sporirea nivelului de constientizare cu privire la masurile de sprijin si optiunile existente pentru persoanele fara ocupatie si pentru potentialii angajatori;

– Cresterea nivelului de trai la nivel familial, prin cresterea ocuparii in randul somerilor si al persoanelor inactive;

– Implementarea unui program comun (metodologie si continut comun de instruire) pe baza cererilor beneficiarilor finali care vor fi usor transferabile in alte domenii.

– Cresterea gradului de integrare si motivare a membrilor grupului tinta, prin masuri integrate si personalizate de dezvoltare a aptitudinilor acestora, cu scopul de a se integra pe piata muncii;

– Cresterea gradului de constientizare a comunitatilor locale, a antreprenorilor, a factorilor de decizie si a altor parti interesate cu privire la importanta procesului de invatare pe tot parcursul vietii si reintegrarea in campul muncii a persoanelor apte de munca.

– Cresterea mobilitatii profesionale si dezvoltarea unei forte de munca bine calificate, care sa raspunda cerintelor pietei muncii.Competentele dobandite vor fi atestate prin certificate recunoscute la nivel national si international, ceea ce va contribui si la dezvoltarea profesionala ulterioara a beneficiarului, posibilitatea unor castiguri financiare superioare, precum si la o mobilitate crescuta pe piata muncii.

Impactul pozitiv al interventiilor din cadrul proiectului se va resimti si asupra altor grupuri adiacente formate din: familiile persoanelor din grupul tinta; comunitatile locale din cele 2 regiuni de implementare, Centru si Nord Vest;centre de servicii sociale si de ocupare a fortei de munca care lucreaza cu categorii defavorizate; angajatorii care vor avea acces la forta de munca calificata; institutii publice locale/factorii de decizie care, de asemenea, vor beneficia de pe urma proiectului, prin datele colectate si prezentate in cadrul studiului „Strategii si instrumenente inovative de implicare si incluziune a somerilor, persoanelor inctive si a lucratorilor varstnici pe piata muncii’’.

Grupul țintă:

Grupul tinta al proiectului este format din 202 persoane aflate in cautarea unui loc de munca si a persoanele inactive (cu accent pe somerii de lunga durata, lucratorii varstnici (55-64 ani), persoane cu dizabilitati, persoane cu nivel redus de educatie), cu domiciliul/resedinta in regiunile Centru si Nord Vest. In cadrul proiectului NU vor fi selectate persoane care fac parte din categoria tinerilor NEET’s.

Dintre cele 202 persoane selectate in  GT, un numar de minim 182 persoane vor beneficia de cursuri de calificare nivel II in specializarile, CAMERISTA, LUCRATOR IN STRUCTURI PENTRU CONSTRUCTII si CONFECTIONER ARTICOLE TEXTILE, iar 20 persoane vor beneficia de cursuri de specializare in COMPETENTE ANTREPRENORIALE.

Toate cele 202 persoane selectate in grupul tinta al proiectului, vor beneficia de servicii personalizate si integrate de informare, consiliere profesionala si mediere pe piata muncii.

Manager proiect

Iancu Adrian Gheorghe

Email: [email protected]

 

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile