„Animalul politic” Petru Avram a demisionat din funcție

„Animalul politic” Petru Avram a demisionat din funcție

Directorul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, liberalul Petru Avram, care s-a autointitulat „animal politic”, a demisionat din funcție. Liberalul Petru Avram a demisionat la două zile după ce a fost pus sub acuzare în dosarul ospătăriței angajate pe post de inginer la Ape.

La șase zile după ce a fost angajată fictiv la Primăria Comunei Vatra Moldoviţei, o ospătăriță a ajuns inginer al Administraţiei Bazinale de Apă Prut-Bârlad, la Serviciul de Apărare Împotriva Inundațiilor.

Ospătărița (Simona Iancu) ajunsă inginer la Ape era protejata lui Petru Avram.

Reamintim:

Iată câteva frânturi de discuții de la recorder.ro dintre Gabriel Mustețea, director Tehnic la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, și Simona Iancu, ospătărița angajată pe postul de inginer.

Gabriel Musteţea: „Știți care e legea noastră de căpătâi?”
Simona Iancu: „Administrația Bazinală a Apelor…”

Gabriel Musteţea: „Nu, legea apelor… Bun, la operare, stiți să lucrați pe calculator?
Simona Iancu: Aaaaa, da…”

Gabriel Musteţea: „Ce știți să lucrați?”
Simona Iancu: „PDF, n-am mai lucrat demult, am lucrat în timpul facultății. Cred că va trebui să trec un pic cu vederea, să-mi reamintesc unele noțiuni”.

Angajat de 25 de ani în instituţie, Gabriel Mustețea este inginer tehnic. Acesta a încercat să-i explice şefului său (Petru Avram, directorul mare al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, dar și vicepreședinte al PNL Iași) că tânăra este departe de a fi candidatul ideal.

Gabriel Musteţea a declarat pentru recorder.ro: „M-am trezit cu o fișă a postului în față pentru care mi se cerea semnătură. La „Studii” spunea „studii superioare”. Poate să însemne și Teologia”.

Gabriel Musteţea: „Dacă v-ar vorbi de azot, azotiți, azotați, ați ști? Fosforul știți cum se prescurtează? Nu știți, nu? Mda… În situația în care v-ar spune cineva de un debit, ați ști ce e ăla un debit? Debit de apă…”
Simona Iancu: „La fel, va trebui să trec prin materie”.

Gabriel Musteţea: „Știți care e malul drept și malul stâng? La un râu? Cum se determină? Cum să vă poziționați față de un râu?”
Simona Iancu: „Am făcut în anul II de facultate… legat de știința solului, dar nu în aprofunzime”.

Angajata s-a plâns lui Petru Avram, directorul mare al Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

Gabriel Musteţea: „Foarte bine că a zis. Dacă ea a zis, eu cred că ea se simte hărțuită emoțional pentru că nu știe elemente simple. Du-te, băi, tu vrei să pregătesc un om pentru școala gimnazială?”
Petru Avram: „Gabi, ai 90 de zile să îți formezi un punct de vedere, conform Codului Muncii”.

Petre Avram este vicepreședinte PNL Iași și se laudă cu prietenia cu Costel Alexe, fostul ministru liberal al Mediului, Apelor și Pădurilor, acuzat că a luat mită peste 20 de tone de tablă.

Administraţia Bazinală de Apă (A.B.A.) Prut-Bârlad acoperă şapte judeţe, iar zona este printre cele mai afectate de inundaţii din toată ţara. Simona Iancu a fost angajată la dispecerat, ca inginer, în cadrul Serviciului de Apărare Împotriva Inundaţiilor.

După dezvăluirile făcute, inginerul Gabriel Mustețea a fost concediat de către conducerea Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile