Angajații DGASPC Alba, pregătiți de grevă

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba urmează a fi demarate procedurile legale privitoare la declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Premisele acestui conflict de muncă, CARE POATE AJUNGE PÂNĂ LA GREVA GENERALĂ, SUNT DATE DE DECALAJELE FOARTE MARI DE SALARIZARE, CUPRINSE ÎNTRE 31-62%, ÎNTRE SALARIILE ANGAJAȚILOR DGASPC ALBA COMPARATIV CU CELE ALE ANGAJAȚILOR CONSILIULUI JUDEȚEAN ALBA.

CONSIDERĂM INACCEPTABILE ACESTE DECALAJE SALARIALE.

Salariul unui muncitor din cadrul DGASPC Alba este cu 61% mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.

Salariul unui șofer din cadrul DGASPC Alba este cu  43 % mai mic decât a unui muncitor din cadrul Consiliului Județean.

Toate celealte funcții de execuție din cadrul DGASPC Alba au un nivel de salarizare mai mic, în medie cu 30%, față de funcțiile din cadrul Consiliului Județean.

 Prin Decizia nr. 80/2023, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că ANGAJAȚII TREBUIE SĂ AIBĂ SALARIU EGAL LA FUNCȚIE EGALĂ, principiu care nu este respectat.

               ALTE categorii de personal bugetar, au beficiat de majorări salariale, după cum urmează:

  • Personalul din învățământ, cu 20%;
  • Personalul din cadrul instituțiilor prefectului și din instituțiile subordonate Ministerului Muncii, al DSP-urilor, beneficiază de majorări cuprinse între 700-2500 de lei, prin alinierea salariilor la instituții publice supraordonate.

SALARIILE DEMNITARILOR LOCALI au crescut, PRIN EFECTUL LEGII, ALE MEMBRILOR NOȘTRII DE SINDICAT NU.

În ciuda numeroaselor demersuri făcute până acum, pe calea amiabilă, adminstrativă, Consiliul Județean ALBA rămâne tăcut.

Nu de dorim greva generală, dar aceasta va fi inevitabilă dacă Consiliul Județean Alba nu va veni cu soluții concrete de rezolvarea la solicitarea noastră de majorare a salariilor.

DEPARTAMENTUL DE COMUNICARE

AL SINDICATULUI ACORD

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile