Amenzi de pese 40.000 lei, aplicate de polițiștii din Alba

Ieri, 20 august 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 482 de persoane și au fost verificate 260 de autovehicule.

Au fost constatate 121 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 43.805 lei. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere.

Au fost efectuate 82 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 3 infracțiuni.

Cu ocazia acestor acțiuni, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

La  art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, a fost introdus aliniatul 3 ind. 1, potrivit căruia „nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile